dimarts, 12 de juliol del 2022

Activitats de la setmana del 12 al 19 de juliol de 2022

 

Presentació: ILP i recollida de firmes i de la Caravana Obrim Fronteres

 dimecres 13/07/2022 a les 18.30 hores



--
-----
Presentació del llibre:
La campana hermètica, de Francesc Torres
Memòries inèdites d'un dels nostres artistes amb més prestigi internacional
Conversa entre Francesc Torres, autor i Joan Ricart, editor
dijous, 14/07/2022 a les 18.30 hores


Prenent com a punt de partida una peça autobiogràfica exposada al MACBA, Francesc Torres mira enrere i ens regala unes memòries lúcides, substancioses, esmolades i honestes que entrellacen la biografia personal amb l'evolució de l'art i la història universal.
Pioner del videoart i amb exposicions arreu del món (Whitney Museum, MoMA, International Center of Photography, Nationalgalerie, Museu Rus...),Torres ha estat protagonista i testimoni privilegiat de l'evolució de l'art contemporani i de grans esdeveniments com el Maig del 68 o els atemptats de l'11S a Nova York, on ha viscut gran part de la seva vida.
Francesc Torres, artista catalano-nord-americà, nascut a Barcelona l'any 1948.Va començar la seva carrera el 1967 i encara no se n'ha cansat. Pioner del videoart, ha treballat en el camp de l'art conceptual, la fotografia i la instal·lació multimèdia, també en l'espai públic i en les arts escèniques. Les seves obres són presents en col·leccions d'arreu del món i ha exposat, entre d'altres, al Whitney Museum of American Art (NY), al MoMA (NY), a l'International Center of Photography (NY), al Carnegie Institute (Pittsburgh), al Museum of Contemporary Art (Los Angeles), a la Nationalgalerie (Berlín), al Rudolfinum (Praga), al Museu Rus (Sant Petersburg), al Reina Sofía (Madrid), al Guggenheim (Bilbao), a la Fundació Joan Miró, al MACBA i al MNAC (Barcelona). Ha viscut a París, Chicago, Nova York, San Francisco i Berlín, i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals. La reflexió crítica i la memòria històrica són alguns dels seus temes centrals. Per complicar més les coses, també escriu.

-----

Del 19 de juliol del 36 al maig del 37


Revolució i contrarevolució a Catalunya

Amb Agustín Guillamón, historiador del  moviment  obrer revolucionari i de la guerra i la revolució del 36.

 

Dimarts, 19 de juliol de 2022 a les 18.30 h




                                                                           
 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada