divendres, 24 de juny del 2022

La vaga de Ryanair cancel·la un únic vol a l’aeroport de Girona dels quinze programats avui

Els sindicats convocants de la vaga a Ryanair lamenten que des de l'empresa "no s'ha respectat els serveis mínims" 

La vaga de Ryanair cancel·la un únic vol a l'aeroport de Girona dels quinze programats avui 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilobí d'Onyar (la Selva, comtat de Girona) 24/06/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, hi ha convocada per a aquest cap de setmana llarg de Sant Joan (del 24 al 26 de juny) i per al cap de setmana següent (del 30 de juny al 2 de juliol), la vaga de tripulants de cabina de Ryanair ha començat aquest divendres a l'Aeroport Girona-Costa Brava (Vilobí d'Onyar (la Selva, comtat de Girona), coincidint amb l'inici de l'aturada laboral a totes les bases estatals de la companya aèria. Però, a l'Aeroport Girona-Costa Brava solament hi ha hagut vaga en un vol cancel·lat amb destí a Brussel·les del total de quinze previstos per aquest divendres. 

Demanen que la companyia "es torni a asseure amb els sindicats" per pactar un conveni "digne i d'acord amb les lleis d'Espanya". I és que després de mesos de negociacions, Ryanair ha abandonat les negociacions, després d'establir un acord amb un altre sindicat que no té representació dins el col·lectiu de tripulants de cabina de la companyia. A més, segons explica Ibarzabal, aquest conveni "només contempla uns punts que ja s'havien guanyat des d'USOC i Sitcpla". 

Per la vaga, el Ministeri de Treball va fixar serveis mínims amb una forquilla entre el 36% i el 80%, en funció de la distància i el transport alternatiu de cada aeroport. Uns topalls que des dels sindicats consideren "abusius".  

A l'Aeroport Girona-Costa Brava s'havia previst mantenir el 53% de vols programats. Tanmateix, al final no ha estat així i s'efectuaran gairebé tots els vols operats per Ryanair. Ibarzabal ha criticat la falta d'acció del Govern espanyol, que titllen de "còmplice de les polítiques il·legals de Ryanair", per garantir els drets dels treballadors. 

Segons detallen els sindicats convocants d'aquesta vaga (USOC i Sitcpla), la companyia amb seu a Irlanda, "s'ha saltat els serveis mínims i ha garantit el 100% dels vols" convocant la totalitat dels seus empleats a cobrir aquests serveis mínims. "Ningú ha pogut fer vaga perquè ens han convocat a tots a fer els serveis mínims i no hem pogut exercir un dret que és constitucional; estem molt descontents", ha detallat l'afiliat al USOC. Per això, aquest matí, només s'han pogut personar a la terminal per manifestar-se una quinzena de treballadors que avui tenien vacances o estaven de guàrdia; la resta han hagut de treballar. Ara, els tripulants de cabina de la companyia esperen que el Govern espanyol "posi cartes en l'assumpte" i garanteixi el dret a vaga de cara al segon cap de setmana en què s'ha convocat. 

El que sí que ha provocat l'aturada són retards de més d'una hora en la sortida d'alguns vols de Ryanair.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada