dimecres, 8 de juny del 2022

La vaga de fam de Salvador Ribot per la llengua rep un gest “simbòlic” de Ten de Junts per la votació de la nova llei

La vaga de fam de Salvador Ribot per la llengua rep un gest "simbòlic" de Ten de  Junts per la votació de la nova llei 

El diputat Francesc Ten s'abstindrà a la votació en suport a Francesc Ribot, que ja fa tretze dies que fa una vaga de fam en contra de la ingerència de la justícia espanyola 

Emotiva carta de Puigdemont a Salvador Ribot per agrair-li el seu "compromís polític" 

El president a l'Exili reivindica la vaga de fam de l'activista i membre de l'Assemblea de Representants del Consell per la República 

Salvador Ribot va rebre el suport de Quim Torra en l'onze dia de vaga de fam en defensa del català 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Celrà (Baix Ter, Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 08/06/2022.- Llegim a La República.Cat que el diputat de Junts, Francesc Ten, ha tingut un gest de solidaritat amb la vaga de fam que està duent a terme a Celrà l'activista Salvador Ribot, anunciant que ell mateix, com a diputat del Parlament de Catalunya, s'abstindrà a la votació "simbòlicament" sobre la nova llei del català. En una intervenció, Ten ha demanat a Ribot que abandoni la vaga de fam, reconeixent la seva "acció ferma, honesta i d'humanitat", i l'ha instat a continuar la lluita pel català plegats.  

Salvador Ribot ja fa 13 dies que es troba en vaga de fam, i discrepa de l'estratègia del Govern de la Generalitat per blindar el català a l'escola, que tal com apunta Plataforma per la Llengua, no quedarà prou protegit de cara a la llei. 

"He demanat permís al MHP Carles Puigdemont per publicar aquesta carta que m'ha adreçat", ha anunciat l'activista Salvador Ribot en vaga de fam pel català. El president a l'Exili li ha fet arribat un missatge d'esperança i agraïment per "aquesta acció tan coratjosa en defensa del català a l'escola". 

"Ens recordes amb aquesta acció de desobediència no-violenta, un cop més, que tenim davant un Estat espanyol que no té cap mania ni cap escrúpol a l'hora de reprimir-nos i d'esclafar les nostres demandes pacífiques i democràtiques amb les porres i els tribunals", continua la carta. 

El president del Consell per la República també aplaudeix que Ribot lluiti amb un gest "íntim i personal" per la llengua, que és "la columna vertebral de la nostra identitat col·lectiva, però també íntima i personal". Així mateix, remarca que l'única via per protegir el català és assolir la independència. 

Puigdemont aprofita la carta per agrair-li el seu "compromís polític" i la seva "implicació" a l'Assemblea de Representants del Consell per la República. "Sense persones com tu mobilitzades i implicades no podríem tirar endavant ni aspirar a aconseguir la independència". Finalment, li desitja que pugui concloure la vaga aviat i amb salut. 

Salvador Ribot va rebre el suport de Quim Torra en l'onze dia de vaga de fam en defensa del català 

El Gerió Digital informa que el militant de Junts per Catalunya i ex-jutge de Pau Salvador Ribot va rebre dilluns la visita del president Quim Torra en l'onzè dia de vaga de fam en defensa de la llengua catalana fins que es retiri la proposta d'acord acordada per Junts, ERC, PSC i Comuns per a la nova Llei del Català, que han votat aquest dimecres. 

L'objectiu de la vaga, segons Ribot, "impedir que s'aprovi la llei i instar als nostres representants que votin pensant en els infants afectats del país". Membre del Consell per la República, van llegir el 30 de maig un manifest davant els mitjans de comunicació on carregava contra l'actuació del Govern de la Generalitat, format per ERC i Junts, per la sentència del 25% en castellà a l'escola. 

En la visita de dilluns també hi era present el diputat per la CUP-G, Dani Cornellà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada