dimecres, 22 de juny del 2022

Han pintat una Z, símbol de domini rus, a l’entrada del poble de Santa Pau

Ressò propagandístic a Catalunya de la guerra interimperialista a l'Est d'Europa 

Han pintat una Z, símbol de domini rus, a l'entrada del poble de Santa Pau 

Mobilitzacions contra l'OTAN a través d'una Cimera per la Pau a Madrid 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Pau (la Garrotxa) 22/06/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que una Z, el símbol del domini de l'Exèrcit rus a Ucraïna, ha aparegut pintada en un cartell de l'entrada de Santa Pau, a la Garrotxa, venint de Mieres que recorda l'agermanament del poble garrotxí amb la població siciliana de Licodia Eubea.  

L'Ajuntament de Santa Pau, que ja ha ordenat que l'esborrin, està fent indagacions per intentar descobrir qui és l'autor de la pintada. Es dona la circumstància que a l'entrada de Santa Pau des de la carretera d'Olot hi ha una pancarta que en solidaritat amb Ucraïna en guerra i que el municipi ha acollit i encara acull refugiades ucraïneses arribades des de l'inici de la guerra.  

Els Mossos i altres policies no tenen constància que s'hagin fet més pintades d'aquestes característiques a la Garrotxa, mentre que a Barcelona l'aparició de pintades pro russes van ser denunciada als Mossos el mes de març per part de la comunitat ucraïnesa, que es va organitzar per tapar-les. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL ja va informar fa unes setmanes de l'aparició a façanes d'habitatges de famílies russes de la seva bandera, com en el cas de l'Escala i altres localitats, una mena de rèplica nacionalista russa enfront de les ucraïneses que hi ha al país, com ara Cardedeu i altres municipis. Tot plegat un ressò propagandístic a Catalunya de la guerra interimperialista a l'Est d'Europa.   

Mobilitzacions contra l'OTAN a través d'una Cimera per la Pau a Madrid: No a les guerres, no a l'OTAN 

Per altra banda i en un altre sentit, llegim a Directa que coincidint amb la cimera de l'aliança atlàntica prevista pels dies 29 i 30 de juny a Madrid, assemblees pacifistes d'arreu de l'Estat espanyol se citen en una contracimera de rebuig a l'organització militar i convoquen una manifestació unitària que reclamarà el seu desmantellament de tot fent una crida per la pau i impulsar alternatives de seguretat sostenibles amb la vida i el planeta. Mentre, el Govern espanyol es prepara a Madrid per desplegar un faraònic dispositiu de seguretat per a l'ocasió. La instal·lació de controls massius i de comunicació, talls viaris o la mobilització de 10.000 policies, equipats amb noves adquisicions com ara pistoles Taser, són algunes de les mesures activades per a la controvertida cita. A més, el Govern espanyol ja ha destinat 37 milions d'euros per habilitar la fira Ifema, indret on es durà a terme la trobada. 

Una Cimera per la Pau en protesta per l'esdeveniment es prepara per engegar motors impulsada per la Plataforma estatal per la Pau OTAN NO, de la qual formen part nombrosos col·lectius i assemblees pacifistes, antimilitaristes, ecologistes i feministes d'arreu de l'Estat i de l'àmbit internacional. La contracimera es desenvoluparà durant el 24 i 25 de juny a Madrid i culminarà amb una manifestació que tindrà lloc el diumenge 26 de juny convocada de manera unitària i internacional sota el lema OTAN no, no a les guerres, per la pau. Aquesta jornada arriba després de tota una sèrie de mobilitzacions anti cimera que han tingut lloc arreu de l'Estat espanyol. A Catalunya, la plataforma OTAN NO va celebrar el 18 de juny una jornada a Barcelona que va comptar amb la participació de nombroses activistes i investigadores del moviment pacifista. 

Aquest clam per la pau i de rebuig radical a l'OTAN arriba en un moment d'impàs i canvis de rumb a l'Aliança Atlàntica. Durant la cimera de Madrid, l'OTAN té previst aprovar el nou Concepte Estratègic, que ha de definir el rumb de l'Aliança dels deu anys vinents i que s'anuncia més reactiu i militaritzat. El desenvolupament de noves armes, incloses les nuclears, així com de tecnologies disruptives, l'augment de la despesa militar i dels pressupostos en I+D de defensa són alguns dels punts que es debatran. Així mateix, apunta la plataforma OTAN NO de Catalunya, es pretén legitimar la seva expansió "mitjançant associacions amb països d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia, posant a la diana dels seus objectius a la Xina, Rússia i els altres països que s'oposin a les seves polítiques". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada