diumenge, 26 de juny del 2022

Demà, dilluns 27 de juny, hi ha convocada una concentració de rebuig a la masacre de Melilla a la plaça del Vi de Girona a les 19:30



Demà, dilluns 27 de juny, la Xarxa Unitària contra el Feixisme i el Racisme i Girona Acull han convocat una concentració de rebuig a la masacre de Melilla a la plaça del Vi de Girona a les 19:30 del vespre 

Manifestacions en rebuig de la matança de Melilla en uns quants punts del país 

Aquest diumenge a Barcelona, València i Palma s'han fet les principals protestes del país contra la matança de divendres 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 26/06/2022.- Llegim a VilaWeb que demà, dilluns 27 de juny, la Xarxa Unitària contra el Feixisme i el Racisme (XUCFR) ha convocat una concentració de rebuig a la masacre de Melilla a la plaça del Vi de Girona a les 19:30 del vespre. En la convocatòria es diu: "Concentració de denúncia i rebuig als assassinats per part d'Espanya i el Marroc a la frontera de Melilla. Porta roba negra i una espelma en senyal de dol i protesta." 

També convoca el col·lectiu Girona Acull amb el lema No serem còmplices!. 

Ja hi ha hagut concentracions i manifestacions aquesta horabaixa d'aquest diumenge contra la matança de Melilla (Rif) d'abans-d'ahir, en què segons les ONG van morir a mans de la policia marroquina fins a trenta-set immigrants que intentaven de passar la frontera cap a l'Estat espanyol. 

A Barcelona, un centenar llarg de persones s'han concentrat cap a les 18.00 hores a la plaça Idrissa Diallo --que duu el nom d'un immigrant d'origen guineà mort l'any 2012 al CIE de Barcelona-- per a protestar contra els fets i la prevalença del racisme institucional. La protesta, sota el lema Les vides negres importen, ha estat convocada per la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent de Catalunya. 

A València, la reivindicació l'ha encapçalada el col·lectiu de persones afrodescendents i africanes Uhuru València, la Unió Africana a Espanya i l'organització València és Refugi. La protesta ha començat cap a les 19:00 hores davant de la seu de la Delegació del Govern espanyol a la ciutat. En la convocatòria, les associacions denuncien "la brutalitat policial exercida per les forces de seguretat tant de l'estat espanyol com del marroquí." A aquesta brutalitat, expliquen, se li afegeix el tracte inhumà i vexatori que pateixen els migrants a les fronteres europees. 

A Palma, prop d'un centenar de persones s'han concentrat a delegació del govern espanyol a les Illes per a protestar contra la matança i exigir al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que demani perdó per les seves declaracions en alabança de la resposta policial marroquina i que rectifiqui. La protesta, que també ha començat a les 19:00 hores, ha estat convocada pel col·lectiu Les Balears Acollim. S'hi ha guardat dos minuts de silenci en homenatge a les persones morts durant el salt a Melilla. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada