dimarts, 24 de maig del 2022

Trinidad Luis Blasco Gazo

Necrològica de Luis Blasco Gazo apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 12 de desembre de 1976

Necrològica de Luis Blasco Gazo apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 12 de desembre de 1976



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 24 de maig de 1889 neix a Balbastro (Semontano de Balbastro) l'anarcosindicalista Trinidad Luis Blasco Gazo --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge com Durán-- 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Luis Blasco Gazo: El 24 de maig de 1889 neix a Balbastro (Semontano de Balbastro, Uesca, Aragó) l'anarcosindicalista Trinidad Luis Blasco Gazo --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge com Durán--. El su pare es deia Luis Blasco i la seva mare, Juana Gazo.  

Emigrà a Barcelona, on treballà de paleta i s'afilià al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

En 1929 era vocal de la junta directiva del Centre Obrer Aragonès (COA) de Barcelona i el 23 de febrer de 1936 va ser nomenat vicepresident de la junta directiva de la Cooperativa del COA, integrada en la Federació de Cooperatives de Catalunya.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en les Joventuts Llibertàries i en la Federació Local de la CNT-AIT en Exili de Castres (Tarn, Guiena, Occitània), població on residia. També formà part de Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA) i de l'SpanishRefugee Aid (SRA, Ajuda al Refugiat Espanyol), fundada en 1953 per Nancy MacDonald a Nova York (Nova York, EUA). La seva companya fou Concepció Prats Camins.  

Luis Blasco Gazo va morir el 10 d'octubre de 1976 a l'Hospital de Castres i va ser inhumat en aquesta població.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada