dimarts, 17 de maig del 2022

RV: Activitats de la setmana del 16 al 22 de maig a l'anònims


Presentació del llibre: 
Àlies "Camallonga"
Amb Sílvia Terol Ledesma, autora del llibre, Agustina Rico Villora,neboda del cabo José Rico (complot de Ceuta juliol 1936) i 
Ricard de Vargas Golarons, historiador de la resistència llibertària.
Dimarts, 17 de maig a les 18.30 h


La primavera de 1947 Franco preveu visitar Barcelona. Alertat de la visita, el maquis urbà decideix matar-lo i aconseguir, a la fi, la caiguda del règim. El desig de participar en l'atemptat és la raó aparent perquè un resistent a la rereguarda, el Camallonga, travessi la frontera. Alhora, la Brigada Político-Social organitza les mesures de seguretat. El Ronaldo, un desnerit falangista acabat d'arribar a la Prefectura de Via Laietana, fantasieja amb les possibilitats d'ascens. Lliurat a una investigació forassenyada i que manté en secret, desemmascara l'acció i alguns dels seus protagonistes. Però l'esforç sembla resultar en va.
Personatges reals i de ficció s'amalgamen en el relat d'un episodi històric poc conegut: l'intent del Rosset i els Anònims de matar Franco al peu del monument de Colom el 17 de maig de 1947. La trama es desenvolupa en el xino. Les crues condicions de vida a la postguerra el converteixen en un mostrari de la pobresa més colpidora. Àlies Camallonga' és una novel·la de veritats a mitges, amb rerefons històric. Un text apassionant que dóna a conèixer la resistència llibertària i la lluita armada contra el franquisme a Catalunya.
--------------------

Presentació del llibre:
Voluntarios por la revolución
La milicia internacional del POUM en la guerra civil española.
Amb Andy Durgan, autor del llibre. Membre de la Fundació Andreu Nin i assessor històric 
de la pel·lícula "Tierra y libertad" de Ken Loach
Dissabte, 21 de maig a les 18.30 hores

La participació de milers de voluntaris internacionals al costat de la República durant la Guerra Civil és coneguda com un dels exemples més èpics de l'internacionalisme a la història del moviment obrer. Molt menys coneguda, amb la notable excepció de George Orwell, és la presència d'uns cinc-cents combatents estrangers a les files del Partit Obrer d'Unificació Marxista. Aquest llibre situa la vostra experiència en el context de la política militar del POUM; les característiques i situació de les forces militars sota el control del partit; la realitat de la seva presència al front d'Aragó; i el paper de les milicianes. Producte d'un estudi exhaustiu de les fonts disponibles, el llibre examina els antecedents socials i polítics d´aquests voluntaris i voluntàries, en molts casos, refugiats antifeixistes; la seva participació a les milícies del POUM; com serien víctimes de les calúmnies i de la repressió desfermada contra el partit a la zona republicana; el seu pas pels camps de concentració i la resistència antinazi durant la Segona Guerra Mundial; i el seu destí als anys de la postguerra. Per acabar, ofereix una refutació detallada de l'acusació, predominant durant la Guerra Civil, i que ha ressorgit recentment en alguns textos històrics, que, d'alguna manera, el POUM i els seus simpatitzants estrangers van col·laborar amb l'enemic.


 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89




Libre de virus. www.avast.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada