dimecres, 11 de maig del 2022

El gegant Shell entra a la cursa pel boom de l’energia eòlica marina a l’Estat espanyol

El gegant Shell entra a la cursa pel boom de l'energia eòlica marina a l'Estat espanyol 

La Costa Brava és l'únic punt del litoral català que pot acollir aquest tipus de parcs marins 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 11/05/2022.- Llegim al Diari de Girona que les grans empreses energètiques prenen posicions en la carrera per controlar el desplegament de l'eòlica marina a l'Estat espanyol i no deixa de créixer l'onada d'aliances internacionals per entrar en el nou boom que ve. El gegant anglo-holandès Shell ha segellat una aliança amb l'espanyola Capital Energy -la gran guanyadora de les últimes subhastes de renovables organitzades pel Govern espanyol- per analitzar el desenvolupament de projectes conjunts d'eòlica offshore en els mercats espanyol i portuguès. 

Shell compta amb una experiència de més dues dècades en el desenvolupament d'infraestructures eòliques i de més de mig segle en l'enginyeria marina en la Mar del Nord amb explotacions petrolíferes. La petrolera ara pretén explorar el seu desembarcament en l'eòlica marina flotant a l'Estat espanyol de la mà de Capital Energy, que ja té projectes amb una potència conjunta de 2.000 megawats (MW) «amb els quals aspira a liderar el sector eòlic marí espanyol» i sumar a l'èxit de les últimes subhastes governamentals espanyoles d'eòlica terrestre, 

Capital Energy, el grup fundat fa gairebé dues dècades per Jesús Martín Buezas -el discret descendent dels fundadors del grup d'autobusos La Sepulvedana i ara patrocinador de l'Atlètic de Madrid- ha signat en els últims mesos diversos convenis amb drassanes i altres agents industrials rellevants en l'arxipèlag canari per a explotar eòlica marina. 

El Regne d'Espanya ha estat al marge de la revolució de l'eòlica marina deslligada en altres Estats. Mentre que als Estats Units, el Regne Unit o Alemanya es posen en marxa colossos eòlics en les seves aigües, L'Estat espanyol quedava enrere per una raó orogràfica: les seves aigües territorials són molt profundes i dificulten la instal·lació dels aerogeneradors ancorats al sòl marí.  

Al Principat de Catalunya pràcticament l'únic lloc on es pot instal·lar un part d'aquestes característiques és a la zona del Cap de Creus. Aquest és l'objectiu de BuleFloat Energy i Sener, promotors del projecte macro parc eòlic marí Tramuntana per instal·lar generadors davant les costes empordaneses. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada