diumenge, 8 de maig del 2022

El 14 de maig: macro concert «La mar és vida» a la plaça de l’Univers, de l'Escala, contra un macro parc eòlic marím a la badia de Roses

Manifestació «Renovables sí, però no pas així!» celebrada a l'Escala el 29 de maig de 2021

Nova mobilització a l'Escala contra el macro parc eòlic marí Tramuntana a la badia de Roses 

Tot està a punt per a la celebració el 14 de maig d'una jornada a l'Escala contra el projecte i que inclou un debat al migdia i després un macro concert entorn del lema «La mar és vida» a la plaça de l'Univers 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries).- 08/05/2022.- Llegim a EMPORDA.INFO que tot està a punt perquè el dissabte 14 de maig se celebri a l'Escala un macro esdeveniment que inclou un debat i un concert amb un ampli cartell amb més de vint grups, tot plegat amb el lema La mar és vida. Renovables sí, però no així. El debat es fa al local del CER, a les 12 del migdia, i reuneix en la mateixa taula tres ponents: el doctor en Física Teòrica i investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Antonio Turiel, la biòloga i ambientòloga Marta Ball-llosera, i el doctor en Ciències Biològiques Ferran Vallespinós. Estan convidats a parlar entorn d'aquest tema: El model per a la transició energètica a Catalunya. El parc eòlic Tramuntana. L'assistència al debat és lliure i gratuïta. 

Una vintena de formacions 

En el marc d'aquest mateix esdeveniment, a partir de les 7 de la tarda, s'ha programat un macro concert amb les actuacions d'Adri Dilmé, Alenaires, Arjau, Arrels Escalenques, Arturo Gaia i Sergi Trenzano, Carme Callol, Chicho i Dolors, Corrandes Son Corrandes, Eduard Cases i Teresa Tarrida, Enric Casasses, Entredós, Jaume Arnella, Jaume Comas, Jaume Ibars, Josep Tero, La Vella Lola, Maria Antònia Pujol, Mapa, Marcel Casellas i Alfons Rojo, Neus Mar, Oreig de Mar, Quarts de Tres, Samuel Arderiu, Tres de Ronda i Xavier Marco. La música sonarà en directe a la plaça de l'Univers de la platja de Riells. 

En l'organització de l'acció reivindicativa contra el Parc eòlic marí  Tramuntana. La mar és vida. Renovables sí, però no així hi han treballat diverses entitats tant locals com comarcals, com són el Fòrum l'Escala-Empúries, l'entitat SOS Costa Brava, el moviment Stop Macroparc Eòlic Marí, Debat Constituent-Entesa de l'Escala i la Iaeden-Salvem l'Empordà. 

Els impulsors de la iniciativa han obert un compte bancari per canalitzar el suport econòmic d'aquelles persones interessades a col·laborar en les despeses del macro concert gratuït. 

L'alcalde que ha dimitit pensa que "s'acabarà fent"  

L'alcalde dimissionari de l'Escala, Víctor Puga, en una entrevista al Setmanari de l'Alt Empordà (03/05/2022) considera que, al seu criteri, finalment es farà el macro parc eòlic marí Tramuntana: «amb el parc eòlic marí paguem un retard d'anys, de no haver fet i planificat les coses com tocaven. S'acabarà fent i hem de lluitar perquè sigui de la millor manera possible i amb totes les compensacions que calguin».  

Segons recull Tramuntana Vermella Mail, hi ha qui considera que aquestes declaracions derrotistes per part d'un fins ara alcalde davant la campanya opositora resten participació de la ciutadania en les diverses mobilitzacions.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada