diumenge, 8 de maig del 2022

Atac unionista espanyol a Bàscara

VilaWeb
Atac unionista espanyol a Bàscara 

Un grupuscle feixista comet destrosses a Bàscara, després de proclamar-se Territori alliberat de la República Catalana 

Els ultres espanyolistes han destrossat els passos fronterers i han fet malbé diversos murals independentistes  

Bàscara va fer ahir efectiu, de manera simbòlica, el control del seu territori i ara s'espera que d'altres s'hi vagin afegint al llarg de l'any 

Les jornades barregen actes de protesta, música, teatre i xerrades i són el tret de sortida de més actes arreu de Catalunya per reivindicar la independència 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà) 08/05/2022.- Crida avui del col·lectiu Desobediència Civil: "Tothom a Bàscara. Atac feixista a la República Catalana , no ens aturarem, avui Bàscara respondrà més forta que mai. Fem una crida a l'autodefensa de Bàscara. Poble a poble."  

Llegim a VilaWeb que uns ultres espanyolistes han destrossat uns simbòlic passos fronterers, que es van instal·lar ahir a Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà), després que ahir el municipi es declarés Territori alliberat de la República Catalana. El grup d'activistes Desobediència Civil, que va organitzar l'acció, ha denunciat aquest matí els actes vandàlics. "No ens aturarem, avui Bàscara respondrà més forta que mai. Fem una crida a l'autodefensa", ha piulat el col·lectiu. 

El grup d'ultres espanyolistes també ha fet malbé un mural que reivindicava la força popular del referèndum del Primer d'Octubre. En el mural es veia un antiavalots del Cos Nacional de Policia espanyola carregant amb la seva porra contra un votant. La imatge ha estat coberta amb pintura blava. Així mateix, també n'han malmès un altre que mostrava el missatge: Fem República. 

L'atac a Bàscara ha estat reivindicat per l'AsociaciónUnión de Brigadas, que agrupa diversos grupuscles feixistes que en els darrers anys s'han dedicat a eliminar o esborrar elements antirepressius i independentistes. Aquests elements unionistes han escrit: "Y en qué municipio decís que vais a poner los próximos puntos fronterizos? 

Que ya os los llevamos nosotros. A TROCITOS...".
---
'Frontera' a Bàscara, municipi de l'Alt Empordà (Desobediència Civil)

Bàscara va fer ahir efectiu, de manera simbòlica, el control del seu territori i ara s'espera que d'altres s'hi vagin afegint al llarg de l'any 

Llegim al diari El Punt Avui activistes de Desobediència Civil van proclamar ahir Bàscara Territori alliberat durant unes jornades independentistes que pretenen ser el tret de sortida d'un conjunt d'actes arreu de Catalunya amb els quals tornar a reivindicar la independència del país i posar-la en el centre de l'activitat política. Teatre, xerrades, dinar popular, música i un tall de trànsit a l'N-II, que creua el poble, van posar el focus en una protesta que continua avui amb un campionat de bitlles i de botifarra i una xerrada sobre el debat constituent. 

Els actes van començar a primera hora del matí amb una cercavila que va acabar davant de l'ajuntament. Les i els activistes van accedir al balcó de l'ajuntament, des d'on van proclamar l'alliberament de Bàscara de l'Estat espanyol. Seguidament els actors Manel Barceló, amb la representació de La Tigressa, i Enric Majó, amb una lectura de poemes, van conduir les jornades fins al dinar popular del migdia, que va tancar el també actor Toni Albà. I en un escenari avesat als talls de trànsit a l'N-II ahir també se'n va produir un que es va allargar una hora sense que hi hagués incidents. Les jornades van continuar amb una xerrada sobre sobirania territorial a càrrec dels periodistes Jordi Panyella, Quico Sallés i Albert Salamé. 

La implicació de l'Ajuntament en les jornades es va limitar a la cessió de la pista esportiva per poder fer els concerts i les xerrades, i, tot i que l'administració municipal s'ha mantingut al marge de l'organització dels actes, l'alcalde Narcís Saurina (ERC), en declaracions al diari El Punt Avui, es va manifestar totalment favorable a aquest tipus d'esdeveniments, que, malgrat ser simbòlics, poden fer possible o com a mínim visualitzar que "el poble està per damunt de les institucions". Saurina és molt crític amb l'abans i després de la declaració d'independència de l'octubre del 2017. "Els polítics ens van deixar tirats i dos anys de pandèmia ho mata tot, per això aquest acte és una manera de tornar a engegar i reivindicar el que els polítics i els nostres dirigents no van fer", va afirmar. Desobediència Civil va sol·licitar portar aquestes jornades a Bàscara després que altres municipis es neguessin a fer-ho a darrera hora. Saurina va assegurar que no l'espanta la repressió que s'està exercint des de l'Estat sobre les i els independentistes: "No he fet res per tenir por." "Si els representants no podem donar la cara, no podrem demanar res a la gent", va afegir-hi. De moment, Bàscara, un municipi de 1.000 habitants, va fer ahir efectiu, de manera simbòlica, el control del seu territori i ara s'espera que d'altres s'hi vagin afegint al llarg de l'any. 


---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada