dilluns, 4 d’abril del 2022

Stop JJOO valora molt negativament la data de la consulta i el fet que no es pugui votar telemàticament

Stop JJOO valora molt negativament la data de la consulta i el fet que no es pugui votar telemàticament 

Els contraris als Jocs Olímpics d'Hivern critiquen que no es voti amb igualtat de condicions a totes les comarques afectades 

STOP JJOO convoca una manifestació de país pel 15 de maig a Puigcerdà, amb el suport de moltes entitats, Unió de Pagesos i l'ANC 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 04/04/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la plataforma Stop JJOO ha valorat molt negativament que el 24 juliol sigui el dia escollit pel Govern de la Generalitat per fer la consulta sobre la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern al 2030. El portaveu de la plataforma opositora, Bernat Lavaquiol, ha lamentat que es vulgui fer la consulta "al mig de les vacances, quan el Pirineu estarà buit dels seus habitants que són els quins hem de decidir sobre el projecte". 

Així mateix, també ha criticat que no es voti amb igualtat de condicions al conjunt de les comarques implicades pel projecte, ja que el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès, se sotmetran a una altra pregunta. La plataforma també critica el fet que es convoqui la consulta sense haver presentat el projecte i que no es pugui votar de forma telemàtica. 

Lavaquiol ha valorat positivament la feina feta per la plataforma per "aconseguir" que la pregunta de la consulta a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran fos "clara i concisa", ja que ha dit que el Govern de la Generalitat no ho volia. A la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya es preguntarà si el Govern de la Generalitat ha de presentar candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern 2030 amb una opció de respostes binària (sí o no). Això no obstant, la plataforma opositora ha criticat que la pregunta que es plantejarà a les veïnes i als veïns del Berguedà, el Solsonès, i el Ripollès, sigui la de si es volen involucrar o no al projecte olímpic. 

STOP JJOO convoca una manifestació de país pel 15 de maig a Puigcerdà 

La plataforma Stop JJOO ha convocat una manifestació de país pel diumenge 15 de maig a Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya). Sola el lema 'Perun Pirineu Viu, Stop Jocs' volen reunir a Puigcerdà el màxim nombre de persones per fer sentir la seva veu. 

La plataforma ja compta amb el suport de 'No al transvasament', 'Zero Port' o Unió de Pagesos., entre altres entitats.  

Bernat Lavaquiol, un dels portaveus de la plataforma opositora, ha dit que també confien comptar amb plataformes d'Aragó.  

Stop JJOO, des d'Espui (Vall Fosca, Pallars Jussà), a tocar de les infraestructures que havien d'acollir una estació d'esquí i que es van quedar a mig fer, va exigir al Govern de la Generalitat que la consulta s'ha de fer a la totalitat de les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran, el Ripollès, Berguedà i Solsonès. 

Manifestació contrària als Jocs d'Hivern 

Stop JJOO vol que la manifestació del 15 de maig sigui multitudinària i amb famílies vingudes de tot el país. La plataforma confia comptar també amb persones d'Aragó contràries al projecte olímpic. L'objectiu de la manifestació és "fer veure al Govern que els veïns del Pirineu no volen acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern", va explicar Lavaquiol, que va afegit que en clau política s'implicarà a la mobilització l'Assemblea Nacional Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada