divendres, 8 d’abril del 2022

Stop JJOO denuncia que els informes del Govern són antics

Stop JJOO denuncia que els informes del Govern són antics  

La plataforma contra els Jocs assegura que aquests informes fets públics pel Departament de Presidència de la Generalitat són del 2019 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baix Cerdanya, comtat de Cerdanya) 08/04/2022.- Llegim a El Món que la plataforma contra els Jocs Olímpics d'Hivern, Stop JJOO, ha denunciat que els informes que ha desclassificat el Govern de la Generalitat i que han de servir per elaborar el document tècnic de la candidatura són antics. La plataforma contra els Jocs assegura que aquests informes fets públics pel Departament de Presidència de la Generalitat són del 2019, i per tant estan vinculats a l'"únic projecte" que s'ha fet fins ara, "el del Govern anterior" amb el conseller Damià Calvet. 

La plataforma ha titllat la desclassificació d'aquests informes com "acte de propaganda" del Govern de la Generalitat, que ja va anunciar que faria campanya pel '' a la consulta. A més, ha subratllat que no són els informes que reclamava i ha denunciat que el Govern de la Generalitat vol "camuflar" que a dia d'avui "no hi ha cap estudi d'impacte ambiental, ni d'impacte socioeconòmic ni pressupost en ferm". La plataforma va més enllà i acusa el Govern de la Generalitat, presidit per Pere Aragonès, de buscar "la confusió i la desinformació entre la població". 

En aquest marc, Stop JJOO segueix reclamant que el Govern de la Generalitat publiqui els estudis i informes de la candidatura "actual" i no d'un projecte "antic". Consideren que la població "té dret a conèixer tota la informació real de la candidatura que es presentarà" de cara a la consulta per tal que vagi a les urnes "ben informada". 

"Manifestació de país" el 15 de maig 

Aquesta plataforma anti Jocs Olímpics va convocar ara fa dues setmanes una "manifestació de país" el diumenge 15 de maig a Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya), que serà escenari d'algunes de les competicions en cas que finalment es convoquin els Jocs. Amb el lema Per un Pirineu Viu, Stop Jocs la plataforma pretén reunir a la Cerdanya totes les persones contràries a la candidatura.  

La plataforma ja compta amb el suport de No al transvasament, Zero Port i Unió de Pagesos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada