diumenge, 3 d’abril del 2022

Recollida de microplàstics al Riuet, a Empúries

Recollida de microplàstics al Riuet, a Empúries 

L'Associació de Naturalistes de Girona vol mostrar l'impacte real dels microplàstics en la natura i en les persones, intentant fomentar el consum responsable. S'ha fet una recollida de plàstic a la platja del Riuet i s'ha demostrat amb un microscopi com de petits són els microplàstics i fins on poden arribar, inclús a la sang 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 03/04/2022.- Segons Canal 10 Empordà, l'Associació de Naturalistes de Girona ha organitzat una recollida de residus i microplàstics a la platja del Riuet, a Empúries. Forma part del projecte Bravaplàstics, que compte amb el finançament de la Fundació LIBERA, i que vol fomentar el consum responsable eliminant els plàstics de la cistella de la compra o dels objectes d'us diari.  

Hi han participat una desena de persones, que a ma o passant per un sedàs han recollit restes de plàstic de la sorra.  

L'objectiu és demostrar l'impacte real dels microplàstics. Per mostrar com són els microplàstics s'ha agafat una mostra de sorra filtrada i s'ha mirat al microscopi. Es veu perfectament un filament molt petit que és capaç de passar a la sang en cas, per exemple, de menjar un peix que l'hagi ingerit. Els tècnics explicaven que pot ser el resultat, per exemple, del pas d'una peça acrílica de roba per la rentadora. 

Des de l'Associació de Naturalistes de Girona es creu que la majoria de persones estan conscienciades sobre el que representa el plàstic, el que falta és que realment tothom reaccioni, per exemple evitant al màxim el plàstic quan anem a comprar. 

Durant la recollida es va trobar una mica de tot, des de plàstics de tanques, pèl·lets dels que es fan servir per fondre i posar a motllos, joguines i fins i tot, com a curiositat, un ou de rajada, que el temporal ha portat a la platja del Riuet. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada