dijous, 28 d’abril del 2022

Processats dos detinguts pels Mossos la matinada del 18 d’octubre de 2019 a Girona quan anaven a sopar amb una pizza a la mà

Processats dos detinguts pels Mossos la matinada del 18 d'octubre de 2019 a Girona quan anaven a sopar amb una pizza a la mà 

La Fiscalia els hi demana 6 anys de presó, acusats de llançar objectes contra la policia durant les protestes postsentència  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 28/04/2022.- Llegim al Diari de Girona que la secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjat ahir dos acusats de llançar objectes contra els Mossos durant la matinada del 18 d'octubre de 2019, durant la setmana de protestes contra la sentència dels líders del procés català. Segons la Fiscalia, els dos processats van llançar ampolles de vidre i pedres contra la línia policial situada entre la plaça U d'Octubre i el carrer de la Séquia a Girona. Tres policies de paisà van afirmat ahir durant la vista que van veure almenys un llançament d'algun objecte, però no van poder acreditar que impactés contra la línia policial. 

El que els va cridar l'atenció dels acusats és que no anaven vestits amb la indumentària "típica" d'una manifestació: "anaven amb roba clara, ben vestits, semblava que s'havien trobat els aldarulls i que s'hi havien apuntat", ha declarat un dels agents policials que els va identificar.  

Els acusats van declarat que havien anat a un restaurant a demanar una pizza per emportar, i que van sortir un moment del local per mirar què passava. Havien vingut amb moto, i quan van sortir fora duien el casc de la moto posat, "per protegir-nos dels impactes", van explicar.  

Aquest detall és molt rellevant pels agents, ja que han assegurat que els va cridar molt l'atenció perquè van ser els "únics" durant aquella nit que duien cascs posats.  

Van ser detinguts una mitja hora després, quan ambdós acusats anaven amb la pizza a la mà. 

La Fiscalia els demana sis anys de presó per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un delicte de desordres públics. La defensa sol·licita que se'ls absolgui perquè l'única prova que assenyala els acusats és la declaració dels policies de paisà. 

Segons l'Agència Catalana de Notícies, l'Audiència de Girona va jutjar ahir dos joves més pels aldarulls postsentència de l'1-O a Girona. La Fiscalia els acusa de desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat i sol·licita una condemna de 6 anys i 1 dia de presó per a cadascun. L'acusació sosté que van llançar objectes contra la línia policial la nit del 17 al 18 d'octubre del 2019. 

Els processats, però, ho van negar, tot afirmant que ni tan sols van participar en la protesta. Segons van declarar, eren dins d'una pizzeria de la plaça de l'U d'Octubre esperant una comanda quan van veure la mobilització a l'exterior i van decidir sortir un moment "a tafanejar". Com que hi havia llançaments, es van posar els cascos de moto per protegir-s'hi, i per aquest motiu la defensa al·lega que era difícil que els identifiquessin. 

Els Mossos, de fet, els van detenir cap a la una de la matinada quan caminaven pel carrer amb una pizza a la mà. Es van fixar en ells, van argumentar, perquè cap altre manifestant es cobria amb cascos i perquè anaven "ben vestits", i no amb xandalls o dessuadores fosques com molts manifestants: "Semblava que s'ho haguessin trobat i haguessin decidit afegir-s'hi." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada