dissabte, 23 d’abril del 2022

La Iaeden s’oposa a la celebració d’un festival als Aiguamolls de l’Empordà en plena època de nidificació

La Iaeden s'oposa a la celebració d'un festival als Aiguamolls de l'Empordà en plena època de nidificació 

L'entitat denuncia que els promotors volen agrupar fins a 4.000 persones però que no han demanat cap permís 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castelló d'Empúries (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Peralada) 23/04/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'entitat IAEDEN s'oposa a la celebració del festival Norai a finals de maig al càmping Almata, en ple Parc Natural dels Aiguamolls i ho qualifica «d'inacceptable». L'entitat denuncia que es tracta d'una zona a tocar de la reserva integral de les Llaunes, un punt de màxima protecció i que el festival té previst aplegar fins a 4.000 persones. «En consultes al Parc, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i Costes, no s'ha demanat cap permís per fer-lo», remarquen. A més, denuncien que el mateix càmping preveu organitzar la cinquena edició d'una gran trobada de caravanes i fer una «gran festa» la nit de Sant Joan, també a tocar de la reserva integral i «en plena època de nidificació». 

«Temem que la realització il·legal d'aquest festival comporti l'abandó de moltes aus de les seves postes i cries, suposant un cop dur a la recuperació gradual que estaven tenint les poblacions d'ocells del parc després de la forta sequera que venim patint», remarquen en un comunicat. A més, recorden que la zona del càmping és «inundable en bona part» i que, tenint en compte que el maig es caracteritza per fortes pluges, «una forta tromba podria suposar un risc i en perill els assistents». 

Més enllà del festival Norai, expliquen que el càmping proposa dues festes més al mateix indret: una amb furgonetes i l'altra durant la nit de Sant Joan.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada