dimecres, 13 d’abril del 2022

Els càmpings demanen al Govern de la Generalitat que expliqui al Govern espanyol la seva preocupació pel macro parc eòlic marí Tramuntana a la badia de Roses

Els càmpings demanen al Govern de la Generalitat que expliqui al Govern espanyol la seva preocupació pel macro parc eòlic marí Tramuntana a la badia de Roses 

L'associació de càmpings es reuneix amb Acció Climàtica i celebren l'objectiu compartit de defensar el territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 13/04/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital que l'Associació de Càmpings de Girona s'ha reunit amb la secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Bernadas, per demanar que faci arribar al Ministeri per a la Transició Ecològica del govern espanyol la seva preocupació pels impactes que comportaria el macro parc eòlic marí Tramuntana, projectat a la badia de Roses. 

En aquesta trobada els empresaris de càmpings han acordat crear una coordinació entre el sector turístic i el Govern de la Generalitat per fer un seguiment i analitzar els estudis i informes que surtin a la llum sobre el projecte del macro parc eòlic marí Tramuntana a la badia de Roses i la transició energètica. En aquest sentit, l'associació celebra que el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat comparteixi l'objectiu de defensar el territori. 

Els empresaris han mostrat el neguit que podria implicar la construcció del macro parc eòlic marí Tramuntana en un territori on el 50% de l'ocupació està vinculada al turisme i aquest sector representa un 35% del PIB en les comarques de l'Alt i el Baix Empordà. Si el parc eòlic marí es construeix a la badia de Roses, tal com està projectat, els empresaris de càmpings temen que afecti negativament al turisme. 

Segons l'associació, el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha assegurat que entenia la preocupació dels empresaris i per això ha refermat el seu oferiment per canalitzar plantejaments de consens pel territori al Ministeri espanyol. 

Per altra banda, els membres de l'associació han recordat la implicació dels càmpings en la transició energètica i la preservació del medi ambient. De fet, hi ha establiments que ja compten amb la meitat de la potència energètica que prové de plaques fotovoltaiques. Per això han insistit en què cal buscar alternatives de producció energètiques més sostenibles i buscar un equilibri entre el desenvolupament turístic i econòmic i la implementació d'energies renovables. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada