dissabte, 12 de març del 2022

Un entrenador i un jugador de futbol acaben denunciats a la Bisbal d’Empordà i Lloret de Mar per insults racistes

Manifestació contra el racisme a Salt

             Manifestació contra el racisme a Salt 


Un entrenador i un jugador de futbol acaben denunciats a la Bisbal d'Empordà i Lloret de Mar per insults racistes 

En el decurs d'esdeveniments esportius a Catalunya s'han fet 59 denúncies per racisme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 12/03/2022.- Llegim al Diari de Girona que els Mossos d'Esquadra van treballar l'any passat en 17 atestats a les comarques gironines relacionats amb fets relacionats amb l'origen nacional o racial. D'aquestes denúncies n'hi ha almenys dues que fan referència a l'esport.  

Un dels casos va ocórrer el 3 d'abril en un camp de futbol de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona). Segons els Mossos, un dels entrenadors dels equips que s'enfrontaven va insultar un dels seus jugadors i aquest li va recriminar l'acció. A partir d'aquí va haver-hi una discussió que va acabar amb insults xenòfobs. L'àrbitre, segons l'atestat, va obviar els fets tot i que segons els jugadors tothom sabia el que acabava de passar. Quan va finalitzar el partit, el denunciant -el jugador- va marxar per evitar cap enfrontament perquè se sentia malament pels insults racistes. Finalment, l'autor dels insults va acabar identificat pels Mossos i denunciat.  

L'altre cas va succeir el 22 de maig a Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), també en un partit de futbol. Un jugador va rebre insults racistes per part d'un contrincant. L'autor dels fets es va negar a donar-li la mà argumentant, segons l'atestat, que li encomanaria el covid-19 i perquè la seva pell era fosca i l'embrutaria. Finalment, en acabar el partit i un cop a l'aparcament, el va agredir i va haver-hi una baralla. La denúncia va permetre identificar el jugador i va quedar investigat pels fets. 

En total, l'any 2021 s'han gestionat 55 denúncies en l'últim any per delictes racistes o d'odi. 

A tot Catalunya, es van interposar 59 denúncies per delictes d'odi i/o discriminació el 2021 en esdeveniments esportius. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada