dimarts, 1 de març del 2022

Serafí Castelló Pena

Serafí Castelló Pena

Serafí Castelló Pena



El 4 d'abril de 2017 es publicà que "el 4 d'abril de 1943 mor d'una congestió pulmonar a Beuzeville l'anarcosindicalista Serafí Castelló Pena. Havia nascut el 1893 a Tarragona." Ara tenim més dades: l'1 de març de 1893 neix a Tarragona l'anarcosindicalista Serafí Castelló Pena. va morir el 14 d'abril --alguns citen erròniament el 4 d'abril-- de 1943 d'una congestió pulmonar a Beuzeville (Eure, Alta Normandia). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de març de 1893 neix a Tarragona l'anarcosindicalista Serafí Castelló Pena 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camps de concentració de Sant Cebrià de Rosselló, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Posteriorment va fer de pagès al departament normand de l'Eure 

Serafí Castelló Pena: L'1 de març de 1893 neix a Tarragona (Tarragonès) l'anarcosindicalista Serafí Castelló Pena. El seu pare es deia Salvador Castelló i la seva mare, Mercè Pena. 

Serafí Castelló Pena va morir el 14 d'abril --alguns citen erròniament el 4 d'abril-- de 1943 d'una congestió pulmonar a Beuzeville (Eure, Alta Normandia, Normandia). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Seraf%C3%AD+Castell%C3%B3+Pena]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada