dimarts, 1 de març del 2022

Reediten «Mort accidental d’un anarquista» de Dario Fo

Reediten «Mort accidental d'un anarquista» de Dario Fo 

La nova publicació la gironina Edicions de la Ela Geminada està prologada per l'advocat Benet Salellas, que també esmenta la Prefectura de Via Laietana  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 01/03/2022.- Llegim al Diari de Girona que la gironina Edicions de la Ela Geminada acaba de reeditar Mort accidental d'un anarquista del premi Nobel Dario Fo. La traducció de l'italià és de Guillem-Jordi Graells. 

Estrenada l'any 1970, és una obra de teatre satiricopolítica sobre la violència policial. S'inspira en la mort de Giuseppe Pinelli, un anarquista falsament acusat d'un atemptat d'estratègia d'Estat a Milà en 1969, després de la seva caiguda des del quart pis de la comissaria on estava sent interrogat. La mort de Pinelli va ser oficialment considerada un suïcidi i posteriorment, un accident, i juntament amb uns fets similars a la Nova York de 1921 va servir de base per al text de Fo. 

També la Prefectura de Via Laietana de Barcelona 

La reedició d'Edicions de la Ela Geminada compta, a més, amb un pròleg de l'advocat Benet Salellas que tracta sobre la violència policial i la comissaria de Via Laietana de Barcelona com a espai de repressió durant la dictadura franquista. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada