dilluns, 7 de febrer del 2022

Lluïsa Lladó

Necrològica de Lluïsa Lladó apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" de l'1 d'octubre de 1991

Necrològica de Lluïsa Lladó apareguda en el periòdic tolosà Cenit de l'1 d'octubre de 1991



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 7 de febrer de 1991 mor a Montsempron e Libós (Agenès, Òlt i Garona) l'anarcosindicalista Lluïsa Lladó. Havia nascut cap el 1916 a Casserres (Berguedà) 

En 1939, pocs mesos després d'acabada la guerra, passà la frontera del Pirineu Oriental, camí de l'exili, amb el seu fill Roger de mesos, essent internada al camp de concentració de Vernet d'Arièja, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Lluïsa Lladó: El 7 de febrer de 1991 mor a Montsempron e Libós (Agenès, Òlt i Garona, Nova Aquitània, Occitània) l'anarcosindicalista Lluïsa Lladó. Havia nascut cap el 1916 a Casserres (Berguedà) i visqué a Sallent (Bages).  

En 1939, pocs mesos després d'acabada la guerra, passà la frontera del Pirineu Oriental, camí de l'exili, amb el seu fill Roger de mesos. Internada al camp de concentració de Vernet d'Arièja (Arièja, Occitània), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, informà als companys de les atrocitats comeses pels falangistes i de la repressió desencadenada per les autoritats franquistes.  

Posteriorment milità en la Federació Local en l'Exili –després Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior-- de Fumèl (Nova Aquitània, Occitània) de la Confederació Nacional del Treball (CNT) fins a la seva mort. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada