dilluns, 7 de febrer del 2022

Instal·len tres llambordes stolpersteine a Agullana i cinc a Palafrugell

Les llambordes Stolpersteine' de Palafrugell. | GENERALITAT DE CATALUNYA

                                                    Les llambordes Stolpersteine' de Palafrugell


Instal·len tres llambordes stolpersteine a Agullana i cinc a Palafrugell 

Els actes d'homenatge van comptar amb les intervencions de Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, amb les autoritats locals i amb familiars 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Agullana (Albera/Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú) 07/02/2022.- Llegim al Diari de Girona que el Memorial Democràtic va instal·lar dissabte tres llambordes stolpersteine a Agullana (Albera/Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú) i cinc a Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) en record als deportats als camps nazis. 

Els actes d'homenatge van comptar amb les intervencions de Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, amb les autoritats locals i amb familiars dels desapareguts. 

A Agullana es va recordar a Pedro Tibaut, Idelfonso Hernández i Ramon Pont, el primer desaparegut, el segon alliberat i el tercer assassinat al camp d'extermini de Mauthausen (Alta Àustria, Àustria). Les seves llambordes es van col·locar a la plaça Major, al carrer Darnius i al carrer Joaquim Bech de Careda, respectivament. 

A Palafrugell les llambordes es van col·locar totes al carrer de la Tarongeta, en record a Francesc Aymerich, Joan Bosch, Valdomer Paquina, Josep Solana i Laura Ballart, els tres primers assassinats també a Mauthausen i els dos últims alliberats dels camps. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada