dijous, 16 de desembre del 2021

Veïnes i Veïns de Vilajuïga protesten per la deixadesa de l’estació de tren

Veïnes i Veïns de Vilajuïga protesten per la deixadesa de l'estació de tren 

Han iniciat una recollida de firmes per demanar una millora del servei i, sobretot, unes instal·lacions en més bones condicions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilajuïga (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 16/12/2021.- Segons EMPORDA.INFO, a Vilajuïga (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) s'ha generat un moviment veïnal de protesta «per l'estat de deixadesa i d'inseguretat en què es troben l'estació i els serveis ferroviaris, en general, de la línia R11/R1 Portbou-Barcelona que tenen parada a municipi». Veïnes i veïns han recorregut a la plataforma change.org per fer una recollida de firmes que els permeti arribar a instàncies superiors per reclamar un millor servei i una infraestructura en condicions. En el seu argumentari, exposen que, quan volen agafar el tren per anar a treballar, a estudiar, al mercat del dijous a Figueres, a l'Institut de Llançà o al metge, es fan evidents «els problemes»: «Pots anar a l'estació a peu, però queda lluny del poble; pots anar-hi en bicicleta, però l'estació està en un polígon industrial dels afores, un lloc solitari i poc segur on millor no deixar res sense vigilar». 

El retrat que fan de l'equipament ferroviari també es fixa en l'aparcament i la senyalització: «És petit i les zones adjacents estan plenes de brossa. No hi ha papereres, ni tan sols un cartell que t'indiqui que efectivament estigui a l'estació de Vilajuïga». I quan han d'agafar el tren certifiquen d'una forma gràfica què és allò que es troben: «Puges a l'andana i comproves que la caseta de l'abaixador, ben grafiada, està en un estat deplorable. No hi ha horaris ni cap indicació de l'andana on has d'esperar si vols anar cap a Figueres o França. Ningú ven bitllets ni pots validar-lo si ja el tens. No hi ha cap mena de servei i, si a sobre bufa la tramuntana, no tens on aixoplugar-te. Per megafonia s'anuncia que el tren està a punt de sortir, quan encara ni tan sols ha arribat. Quan finalment arriba, gairebé sempre ho fa amb retard». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada