dijous, 16 de desembre del 2021

La vaga estudiantina fa dimitir el ministre Castells (Ni mercantilització ni precarització)



Ni mercantilització ni precarització 

El dia de la vaga estudiantina Manuel Castells dimiteix com a ministre d'Universitats 

Manifestació a Barcelona contra la llei Castells 

Segons l'estudiantat, la legislació fomenta la mercantilització de l'ensenyament i treu representativitat a les i als estudiants 

Segons els manifestants, la legislació fomenta la mercantilització de l'ensenyament i treu representativitat als estudiants 

El substitut serà Joan Subirats, que el mes de juliol va renunciar com a regidor de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 16/12/2021.- Llegim a VilaWeb que el ministre d'Universitats del Govern espanyol, Manuel Castells ha decidit de dimitir per motius personals, segons que ha avançat elDiario.es.  

Castells té 79 anys i va ser proposat en el càrrec per Unides Podem i era el representant dels Comuns a l'Executiu espanyol.  

La renúncia coincideix amb la crisi més important d'ençà que va ser nomenat, ja que avui els sindicats d'estudiants han fet vaga com a protesta contra l'anomenada llei Castells. 

El seu mandat al capdavant d'Universitats ha durat dos anys, una etapa en la qual el catedràtic de Sociologia i d'Urbanisme ha adoptat un perfil baix.  

La seva dimissió coincideix en ple procés de tramitació de la LOSU o llei Castells, que modifica la LOU actual i que encara està pendent de passar pel congrés, on previsiblement es modificarà. Aquesta llei ha provocat moltes protestes de rectors d'universitats i sindicats d'estudiants, que avui organitzaven una jornada de vaga. 

Manifestació a Barcelona contra la llei Castells 

Centenars d'estudiants universitaris i de secundària s'han manifestat aquest matí a la plaça Universitat de Barcelona en la segona jornada de vaga contra la polèmica Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), més coneguda com a llei Castells. Segons les i els manifestants, la legislació fomenta la mercantilització de l'ensenyament i treu representativitat a les i als estudiants. La protesta està encapçalada per una pancarta amb el lema Ni mercantilització ni precarització. 

La mobilització, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i per la Coordinadora de l'Assemblea Interuniversitària (CAI), ha començat a poc abans de les 13.00h a la plaça Universitat, des d'on es desplaçarà per la Gran Via fins a arribar als Jardinets de Gràcia. 

Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) la legislació representa un "atac frontal" a la Universitat pública, en tant que "facilita les cotes de poder de les empreses dins de la Universitat" i retalla "enormement la representativitat i el poder de decisió de les estudiants". Així ho ha explicat la portaveu de l'organització, Marta Daviu, que també ha lamentat que ometi "qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l'accés a la Universitat". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada