dijous, 16 de desembre del 2021

Ramon Francesc Recasens Miret

Ramon Recasens Miret

Ramon Recasens Miret



El 14 de gener de 2016 es publicà que "El 14 de gener de 1926 és guillotinat a Bordeus l'activista anarquista Ramon Recasens Miret". Ara tenim més dades: el 16 de desembre de 1897 neix als Omells de na Gaia (Urgell) l'activista anarquista Ramon Francesc Recasens Miret. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 de desembre de 1897 neix als Omells de na Gaia (Urgell) l'activista anarquista Ramon Francesc Recasens Miret --els seus llinatges també són citats erròniament com Requesens i Muset-- 

Després d'una temporada a Perpinyà s'instal·là a París, on les autoritats franceses l'implicaren en la preparació de l'assalt de la caserna de les Drassanes de Barcelona, el 6 de novembre de 1924 

va ser guillotinat el 14 de gener de 1926 a Bordèu després de cridar «Visca l'Anarquia!» 

Ramon Recasens Miret: El 16 de desembre de 1897 neix als Omells de na Gaia (Urgell) l'activista anarquista Ramon Francesc Recasens Miret --els seus llinatges també són citats erròniament com Requesens i Muset--, conegut com El Maño. El seu pare es deia Josep Recasens Iglesias, pagès, i la seva mare, Antònia Miret Pallàs. 

Ramon Recasens Miret va ser guillotinat el 14 de gener de 1926 a Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània) després de cridar «Visca l'Anarquia!» quan pujà al cadafal. Benito Castro fou guillotinat el mateix dia. 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Ramon+Recasens+Miret]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada