dijous, 9 de desembre del 2021

Faustino Piquer Nicolau

Necrològica de Faustino Piquer Nicolau apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 13 de març de 1978

 Necrològica de Faustino Piquer Nicolau apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 13 de març de 1978

 


El 9 de desembre de 2020 es publicà "El 9 de desembre de 1920 neix a La Torre del Compte (Matarranya) l'anarquista i anarcosindicalista Faustino Piquer Nicolao". Quan en comptes de Nicolao hi ha de dir Nicolau. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 9 de desembre de 1920 neix a La Torre del Compte (Matarranya) l'anarquista i anarcosindicalista Faustino Piquer Nicolau 

Militant de la FAI i de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Faustino Piquer Nicolau: El 9 de desembre de 1920 neix a La Torre del Compte (Matarranya, Franja de Ponent) l'anarquista i anarcosindicalista Faustino Piquer Nicolau –algunes fonts citen erròniament el segon llinatge Nicolao--. El seu pare es deia Arturo Piquer i la seva mare, Adela Nicolau. Ben aviat quedà orfe de pare i s'educà de manera autodidacta. 

Casat després de la retirada amb María del Pilar Cebrián (1922-1991), de Teruel (Comunidad de Teruel, Teruel, Aragó). El seu últim domicili fou a Vilanava d'Ornon (Gironda, Nova Aquitània, Occitània). Faustino Piquer Nicolau va morir el 15 de febrer de 1978 a l'Hospital d'Enfants Malades de Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània). 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Faustino+Piquer+Nicolao]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada