dijous, 9 de desembre del 2021

Isidoro Latorre Laiglesia

Necrològica d'Isidoro Latorre Laiglesia apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 21 de gener de 1973

 Necrològica d'Isidoro Latorre Laiglesia apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 21 de gener de 1973


 

El 9 de desembre de 2016 es publicà que "el 9 de desembre de 1906 neix a Os Corráls (Foia d'Osca, Aragó) l'anarcosindicalista Isidro Latorre Laiglesia". Resulta que es deia Isidoro. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST

El 9 de desembre de 1906 neix a Los Corrales (Foia d'Osca, Osca) --el certificat de defunció cita el 10 de desembre de 1906 a Loarre (Foia d'Osca)-- l'anarcosindicalista Isidoro Latorre Laiglesia 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camps de concentració d'El Barcarès, establert pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Isidoro Latorre Laiglesia: El 9 de desembre de 1906 neix a Los Corrales (Foia d'Osca, Osca, Aragó) --el certificat de defunció cita el 10 de desembre de 1906 a Loarre (Foia d'Osca, Osca, Aragó)-- l'anarcosindicalista Isidoro Latorre Laiglesia –algunes fonts citen erròniament Isidro. El seu pare es deia Isidoro Latorre i la seva mare, Rosario Laiglesia. 

Isidoro Latorre Laiglesia va morir el 14 d'octubre de 1972 al seu domicili de La Grand Comba (Gard, Occitània) i fou enterrat amb la bandera vermella i negre. 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Isidro+Latorre+Laiglesia]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada