dijous, 30 de desembre del 2021

Ajornaments i anulacions d'activitats i festes a causa de l'augment de covid-19

La desena edició de Girona 10 s'ha tornat a ajornat per la pandèmia de covid-19 

Suspeses la Sant Silvestre Ganxona i el primer bany de l'any 

Es cancel·la la 8a Cursa de Sant Silvestre de la Bisbal d'Empordà i des de la seva organització esperen que l'any vinent es pugui celebrar aquesta cursa amb total normalitat 

A l'Escala ajornen la Cursa de la Dona per a més endavant. L'organització de la Cursa de la Dona ha decidit aquesta setmana ajornar l'acte del 30 de gener per a més endavant. L'augment de casos positius de coronavirus-19 al món ha fet aturar un dels esdeveniments més multitudinaris del primer mes de l'any a l'Escala 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 29/12/2021.- Llegim al Diari de Girona que la desena edició de «Girona 10», l'acció de promoció turística que tirava endavant l'Associaciód'Hostaleria de Girona en col·laboració amb l'Ajuntament, haurà de seguir esperant. Es el segon cop que la pandèmia de covid-19 atura aquesta acció promocional que, en les anteriors edicions havia atret molts visitants a la ciutat en una època considerada de temporada baixa. Solia fer-se el darrer cap de setmana del mes de gener. De fet, a la pàgina web del projecte encara hi ha la data prevista per aquesta edició: del 21 al 23 de gener de 2022. A sota però, ja hi posa «Postposat». Hi havia la intenció de tirar-ho endavant, ha admès el president de l'Associació d'Hostaleria, Josep Carreras. Però de moment s'ha decidit esperar a unes «altres dates» i a la millora de la «situació sanitària». Carrera admet que «és un esdeveniment de volums, que ara no es pot dur a terme». El representant de l'Associació d'Hostaleria assenyala que «hi ha ganes de no perdre la marca Girona 10». Tot i això, admet que «si torna, de ben segur que serà amb canvis, que estan per decidir». 

Un boom que es va copiar 

L'esdeveniment va començar com un èxit rotund en les primeres edicions i altres municipis van copiar-lo. A poc a poc va anar perdent la força d'aquell boom inicial però es mantenia encara amb molt d'interès. El darrer any que es va celebrar, més de 36.000 persones es van inscriure al sorteig per optar a entrades d'espectacles culturals o esportius i habitacions d'hotel i els restaurants es van omplir de comensals. 

El truc era fer preus aprofitant el número 10. Menús de restaurants a deu euros i habitacions a deu euros per persona. A partir d'aquí, alguns comerços també van aprofitar per fer descomptes, els museus i equipaments culturals i esportius de la ciutat també feien ofertes, així com els cinemes. El Mercat del Lleó havia fet algunes festes gastronòmiques amb èxit més que notable. Fins i tot algunes entitats aprofitaven per fer promocions. Tot plegat feia bullir la ciutat durant un cap de setmana. 

Suspeses la Sant Silvestre Ganxona i el primer bany de l'any 

Llegim a la Revista del Baix Empordà que l'Aquàtic Club Xaloc i el Centre Excursionista Montclar informen que a Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) se suspenen les dues activitats previstes pel 31 de desembre i l'1 de gener: la Sant Silvestre Ganxona i el Tots a l'aigua, el primer bany de l'any. 

L'organització ha decidit suspendre les activitats degut a la gran quantitat de persones que s'esperava que hi participessin i la impossibilitat de garantir la seguretat de tots els participants davant la pandèmia de covid-19. 

Es convida a qui vulgui participar en la versió online d'aquestes dues activitats, que durant el mes de gener es faci fotografies banyant-se i les etiqueti als seus perfils de xarxes socials amb els hashtags: [#santsilvestreganxona22 #primerbanysfg22]. 

Es cancel·la la 8a Cursa de Sant Silvestre de la Bisbal d'Empordà 

Segons Ràdio Capital de l'Empordà, la 8a edició de la Cursa de Sant Silvestre de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona), que s'havia de celebrar demà dijous 30 de desembre, ha estat suspesa per l'augment de contagis de covid-19, les previsions desfavorables i la baixa quantitat de persones inscrites. La decisió ha estat presa per part del Consell Esportiu del Baix Empordà, juntament amb l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. En un comunicat han explicat que retornaran íntegrament l'import de la inscripció a les persones que ja l'havien tramitat, i que esperen que l'any vinent es pugui organitzar aquesta cursa tradicional amb total normalitat. 

A l'Escala ajornen la Cursa de la Dona per a més endavant 

Segons Canal 10 Empordà, davant el fet que la pandèmia de covid-19 ha tornat a registrar dades molt negatives, també a l'Escala arran de l'increment de casos positius esdeveniments multitudinaris com el de la Cursa de la Dona, que estava programada pel 30 de gener, s'han d'ajornar per evitar encara més contagis.  

Des de l'organització s'espera recuperar la cursa, en format presencial, aquest mateix 2022. Les persones que ja s'hi hagin inscrit recuperaran l'import de la inscripció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada