divendres, 17 de desembre del 2021

A Girona suspès l’enderroc al carrer Universitat de Montpeller perquè hi ha un propietari d’un habitatge que hi resideix

Les finques que s'han  d'enderrocar.  |  MARC MARTÍ

Suspès l'enderroc al carrer Universitat de Montpeller perquè hi ha un propietari d'un habitatge que hi resideix 

Conflicte amb l'Ajuntament de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 17/12/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Girona ha hagut de suspendre temporalment l'enderroc dels edificis del carrer Universitat de Montpeller perquè en un dels locals expropiats hi ha entrat un dels propietaris amb l'objectiu de tornar a viure-hi. Ha pres aquesta decisió en tenir coneixement que es tracta d'un cas complicat, doncs es tracta d'una persona que està essent atesa per professionals dels serveis socials. 

Tot estava a punt per tirar a terra les vuit finques després d'un llarg procés amb l'objectiu de generar un vial que ha de connectar el carrer Universitat de Cervera i el carrer de Pau Vila i Dinarès on hi ha el parc del Migdia.  

La presència d'aquest propietari retardarà aquest enderroc. La suspensió ja ha estat comunicada a l'empresa que havia d'executar els treballs d'ensorrament dels edificis. Les tasques es portaran a terme quan es resolgui la situació del propietari que hi ha a l'interior d'una de la seva finca afectada. 

Des de 2017 

Quan es va iniciar tot el procés que ha de culminar amb l'enderroc, es va analitzar i estudiar cada cas de cada unitat familiar que vivia als edificis que s'havien d'expropiar per posteriorment tirar a terra. Fossin propietaris, o no, segons han explicat fonts municipals. En aquell moment ja es va saber que hi havia aquest veí en una de les finques. L'inici de l'expedient d'expropiació de cada edifici es va iniciar l'octubre de 2017. 

Els casos per reubicar i atendre totes les persones es van anar resolent. En el cas d'aquest veí que ha tornat a entrar en una de les finques es va decidir que, tenint en compte el seu cas, se li facilitaria l'accés a un habitatge social. Actualment, segons fonts municipals, podria entrar-hi a viure. 

Quan tots els habitants van ésser a fora dels edificis a enderrocar, es van anar tapiant tots els possibles punts d'accés a l'interior per evitar ocupacions, un fet que havia anat succeint. El juliol de l'any passat es va aprovar el projecte d'enderroc de les finques. Es van licitar les obres i el concurs públic el va guanyar l'empresa Excavacions i Transports Andreu Juanals SL per un import de 92.062,98 euros. Es preveu que, un cop adjudicats els treballs, aquests tinguin una durada de cinc mesos. 

En el projecte d'aquestes obres també s'inclou el condicionament del solar, que l'empresa adjudicatària haurà d'urbanitzar de forma provisional.  

Quedarà pendent la construcció d'un habitatge de protecció previst en aquest solar, així com també la creació d'un aparcament soterrat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada