dimarts, 9 de novembre del 2021

L’incendi de diumenge a la zona del Ter Vell pot haver tingut un impacte molt negatiu en la fauna

L'incendi de diumenge a la zona del Ter Vell pot haver tingut un impacte molt negatiu en la fauna 

Suposadament, amb el foc de diumenge molts d'aquests animals van quedar atrapats per les flames, a excepció de la majoria de les aus que van poder marxar volant 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL  L'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 09/11/2021.- Entrevista al programa Supermatí de Ràdio Capital de l'Empordà Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit, a fi de conèixer les seves impressions sobre l'incendi declarat diumenge a la tarda a la zona del Ter Vell. Aquest ha estat el seu punt de vista sobre un foc que va afectar unes 16 hectàrees, i que afortunadament va poder ser controlat. També ha donat més detalls sobre la situació geogràfica de la zona afectada pel foc. 

Ferrer ha explicat també la gran importància de tota aquesta zona per la seva biodiversitat. Entre altres coses, acostuma a ser un lloc de pas d'aus migratòries, i a més hi conviu una gran diversitat de fauna, des de diferents espècies d'aus, a senglars, tortugues, o eriçons de terra. Suposadament, amb el foc de diumenge molts d'aquests animals van quedar atrapats per les flames, a excepció de la majoria de les aus que van poder marxar volant.  

Pel què fa a les causes de l'incendi, Ferrer ens deia que podria haver estat un accident (i que el fort vent d'ahir podria haver ajudat a la seva ràpida propagació), i que creu que no hauria d'haver estat necessàriament provocat, però que en qualsevol cas les autoritats competents ho investigaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada