dimarts, 9 de novembre del 2021

L’Ajuntament de Puigcerdà es rebel·la contra el nou tall de passos fronterers secundaris

La carretera sequndària entre Age i Palau, tancada | M.S.

                            La carretera sequndària entre Age i Palau, tancada.


L'Ajuntament de Puigcerdà es rebel·la contra el nou tall de passos fronterers secundaris 

L'Ajuntament recorda que afecta vies molt utilitzades i instarà a considerar la Vinyola i Age carreteres locals 

Que el Govern francès obri les carreteres entre Age i Palau i entre el mateix nucli de Puigcerdà i la Tor de Carol 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 09/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) no està d'acord amb la decisió del Govern francès de prorrogar sense data el bloqueig dels passos fronterers secundaris i li demanarà a través de la Prefectura dels Pirineus Orientals que reconsideri la mesura i obri les carreteres entre Age (Puigcerdà) i Palau de Cerdanya (Alta Cerdanya, comtat de Cerdanya) i entre el mateix nucli de Puigcerdà i la Tor de Carol (Alta Cerdanya, comtat de Cerdanya). 

El Govern francès va decidir la setmana passada allargar fins abril de l'any que ve el tall de les carreteres secundàries que travessen la frontera per, en aquesta ocasió, motius de seguretat antiterrorista i control d'immigració. Quan va decretar l'últim tancament, el mes de gener, ja en va caure el motiu sanitari, el qual va ser el que va motivar el primer bloqueig durant la pandèmia i els confinaments respectius a un costat i l'altre de la frontera, el febrer del 20. 

Diumenge passat finalitzava el termini estipulat pel mateix Govern francès per mantenir barrat el pas, però per sorpresa de les autoritats locals va anunciar una pròrroga. Això ha esvaït l'esperança de la població cerdana d'estalviar-se el tomb quan volen circular entre Palau de Cerdanya i Age o entre la Tor de Carol i i Puigcerdà pel Camí de la Vinyola.  

Davant d'aquesta situació l'Ajuntament de Puigcerdà ha anunciat que es posarà en contacte amb la prefectura dels Pirineus Orientals per al·legar que els dos vials tallats formen part de la xarxa circulatòria local i que, doncs, no representen cap amenaça per la lluita antiterrorista ni pel trànsit d'immigració qualificada com il·legal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada