dimecres, 24 de novembre del 2021

Gran desplegament dels Mossos d’Esquadra per desallotjar quatre pisos d'un bloc de la Sareb ocupat de Girona

Gran desplegament dels Mossos d'Esquadra per desallotjar quatre pisos d'un bloc de la Sareb ocupat de Girona 

Desallotgen nou persones i activistes solidaris tallen el carrer del Carme com a mesura de protesta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 24/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que un desnonament policial a Girona en un bloc de pisos de la Sareb ha comptat amb molt desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra. 

Fins a nou persones han acabat fora del pis que tenien ocupat en el bloc autogestionat Semilla Migrante i on els seus impulsors, buscaven donar sortida a famílies amb pocs recursos o migrades que no podien tenir accés a l'habitatge digne a través dels mecanismes oficials. 

Des de l'entitat social asseguren que el mediador de la Sareb els ha anunciat que segurament demà es produirà el desallotjament dels tres pisos restants del bloc on encara hi viu gent. 

Una desena de furgonetes de l'ARRO i diversos vehicles dels Mossos d'Esquadra han tallat un dels sentits del carrer del Carme i posteriorment, el pont de la Font del Rei. 

El pont l'han ocupat un grup d'activistes solidaris que donaven suport a les persones desallotjades i com a mesura de protesta contra els desnonaments d'habitatges que s'estaven produint al bloc del carrer del Carme. 

Des de les set del matí 

El desnonament de quatre habitatges ha començat poc abans de les set del matí. El caos circulatori ha sigut molt destacable, ja que només es pot entrar a Girona pel carrer d'Emili Grahit si es procedeix de la zona de Quart. El tall del pont de la Font del Rei, a pocs minuts per a les nou, es mantenia només en direcció carrer d'Emili Grahit. Cap a tres quarts de deu i de forma intermitent la gent solidària aplegada ha anat ocupant el pont i s'ha tallat tot el trànsit. De fet, la Policia Municipal també ha optat per finalment només donar accés als vehicles que circulaven per aquets cèntric carrer si anaven en direcció el cementiri. 

La protesta ha seguit fins a mig matí tot i la pluja i cap a quarts d'onze s'han començat a retirar la major part del desplegament policial. 

Juani Rodríguez, de l'associació Semilla Migrante explica que a l'edifici hi viu gent amb necessitats socials. Hi ha diferents perfils de persones que hi viuen. L'entitat, destaca, el que cerca amb el projecte, situat als números 173-175 del carrer del Carme i que constava de vuit pisos propietat del Sareb, va néixer fa tres anys com un punt d'acollida i acompanyament a persones migrants. De fet relata que intenta arribar on l'Estat no arriba. Entre les persones que hi viuen hi ha extutelats, famílies i migrants sense papers. Dels quatre pisos, en un, viu el representant de l'entitat, que hi ha tres menors que «ara no saben on viuran». 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada