dijous, 25 de novembre del 2021

Semilla Migrante ha destacat que s'havia intentat fer un projecte social en aquest bloc però ha lamentat i criticat el paper de la Sareb

Semilla Migrante ha destacat que s'havia intentat fer un projecte social en aquest bloc però ha lamentat i criticat el paper de la Sareb. Que assegura que els ha dit "que no negocien lloguers socials" 

Set pisos amb gent 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 24/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que una de les persones desallotjades, Lu, ha explicat que en el bloc actualment hi ha només set pisos on s'hi vivia. Perquè un vuitè, que estava ocupat, ja es va desallotjar fa uns mesos. En el cas d'avui, ella juntament amb vuit persones més han quedat al carrer. Lu és una noia jove que pertany a l'associació Semilla Migrante i ha destacat que s'havia intentat fer un projecte social en aquest bloc però ha lamentat i criticat el paper de la Sareb. Que assegura que els ha dit "que no negocien lloguers socials", quan en canvi, s'havien entaulat amb els veïns i l'Ajuntament de Girona per negociar-ho. També denuncia "irregularitats" amb el desnonament, ja que segons assegura "només hi havia el meu pis que havia de ser desnonat per ordre judicial i n'han desallotjat tres més". 

Aquest matí, pels volts de les set, Lu era a casa seva i també la resta dels seus veïns. En un dels pisos, on viu una mare amb tres criatures, relata Lu, s'han trobat que "els Mossos entraven al bloc i tiraven portes a terra, quan tot just es llevaven per anar a l'escola". A més, explica que han pogut recuperar quatre coses de casa i que les han hagut de deixar al passadís. 

On viuran 

Sobre el seu reallotjament, Lu destaca que han parlat amb els Serveis Socials municipals però aquests només garanteixen "hotel per a les famílies amb menors" i per tant, la resta "s'ha de buscar la vida". Entre les persones que hi ha al bloc i que no tenen on viure hi ha per exemple, diu Lu, una dona d'edat avançada que pateix diabetis. 

D'altra banda, la portaveu també ha explicat que el mediador de la Sareb els ha anunciat que segurament demà es produirà el desallotjament dels tres pisos restants del bloc on encara hi viu gent.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada