dijous, 25 de novembre del 2021

Delfí Caballero Roches

Esquela de Delfí Caballero Roches apareguda en la revista "Ciutat de Santa Coloma de Gramenet" del 20 de gener de 1984

Esquela de Delfí Caballero Roches apareguda en la revista Ciutat de Santa Coloma de Gramenet del 20 de gener de 1984


El 16 de novembre de 2018 es publicà que "el 16 de novembre de 1917 neix a Sanaüja l'anarcosindicalista i esperantista Delfí Caballero Roches". Ara tenim més dades: El 25 de novembre de 1916 --algunes fonts citen erròniament el 16 de novembre de 1917-- neix a Sanaüja (Alta Segarra) l'anarcosindicalista i esperantista Delfí Caballero Roches.   

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 25 de novembre de 1916 --algunes fonts citen erròniament el 16 de novembre de 1917-- neix a Sanaüja (Alta Segarra) l'anarcosindicalista i esperantista Delfí Caballero Roches 

Militant de la CNT-AIT, fou ferit greument al front de Terol, i hospitalitzat a Barcelona fins a l'ocupació militat franquista de la ciutat, fou tancat al castell de Montjuïc per les autoritats franquistes i patí sis mesos de treballs forçats a Tenerife i a Tarragona. Després passà per un batalló de treballadors a Torroella de Montgrí reconstruint el pont del Ter 

Delfí Caballero Roches: El 25 de novembre de 1916 --algunes fonts citen erròniament el 16 de novembre de 1917-- neix a Sanaüja (Alta Segarra) l'anarcosindicalista i esperantista Delfí Caballero Roches. El seu pare es deia Manuel Caballero i la seva mare, Paula Roches.  

Quan tenia un any la seva família es traslladà a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès Nord) i cap el 1931 es traslladà al Poblenou de Barcelona, on començà a treballar.  

En 1934 s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i quan esclatà la guerra lluità com a voluntari al front. Ferit greument a Terol (Terol, Aragó), va ser hospitalitzat a Barcelona fins al final de la guerra. Va ser tancat al castell de Montjuïc per les autoritats franquistes. 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Delf%C3%AD+Caballero+Roches]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada