dilluns, 15 de novembre del 2021

Camil Quintana Bassas

"Stolpersteine" al número 61 del carrer Fray Luis de León de Mataró on Camil Quintana Bassas va viure

Stolpersteine al número 61 del carrer Fray Luis de León de Mataró on Camil Quintana Bassas va viure


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 15 de novembre de 1906 neix a Mataró (Baix Maresme) l'anarcosindicalista 

Camil Quintana Bassas

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Va ser assassinat («desinfectat») en una cambra de gas el 22 de setembre de 1941 al castell de Hartheim (Alkoven, Alta Àustria), on havia estat portat per al seu extermini 

Camil Quintana Bassas: El 15 de novembre de 1906 neix a Mataró (Baix Maresme, Maresme) l'anarcosindicalista Camil Quintana Bassas --el segon llinatge també citat Basas--.  

Milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Terrassa (Vallès Occidental).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne en 1940 va ser enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) o en un Batalló de Marxa i quan l'Ocupació va caure presoner a mans de les tropes alemanyes i enviat a Magdeburg (Saxònia, Alemanya).  

El 6 d'agost de 1940 a ser deportat, sota la matrícula 9.601, al camp de concentració nazi de Mauthausen (Alta Àustria, Àustria) i destinat al camp auxiliar de Gusen (Alta Àustria, Àustria).  

Camil Quintana Bassas va ser assassinat («desinfectat») en una cambra de gas el 22 de setembre de 1941 al castell de Hartheim (Alkoven, Alta Àustria, Àustria), on havia estat portat per al seu extermini.  

El 20 de setembre de 2020 es va col·locar una stolpersteine al número 61 del carrer Fray Luis de León de Mataró, on va viure. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada