diumenge, 21 de novembre del 2021

Actes a Girona ahir per «plantar cara a la repressió»



Actes a Girona ahir per «plantar cara a la repressió» 

Persones represaliàdes pel procés demostren fermesa a Girona abans d'anar a judici 

Els aldarulls per la sentència de l'1-O deriven en peticions de sis anys i mig de reclusió 

Un jove diu que es va sentir més tranquil a presó que a comissaria 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 21/11/2021.- Llegim al Diari de Girona i a El Punt Avui la plaça dels Jurats i el Casal el Forn van acollir ahir diferents activitats a Girona per recollir diners i reclamar l'absolució de diferents persones encausades en accions de protesta del moviment independentista català. Hi va haver xerrades, música i un dinar popular. 

Persones represaliàdes pel procés independentista van demostrar ahir fermesa durant la jornada Plantem cara a la repressió. En un acte a la plaça dels Jurats de Girona, les i els joves que van protestar per la sentència del Tribunal Suprem pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017 van exposar detalls de la seva detenció. En dos casos s'exposen a una petició de la Fiscalia de sis anys i mig de presó. 

La Berta, la Carla, en Robert i en Pau van exposar quina és la seva situació judicial i quina va ser l'experiència el dia que van anar a protestar (i posteriorment van anar a declarar). Els fets van passar entre el 2018 i el 2019. 

En Pau, que serà jutjat l'1de desembre, s'exposa a una pena de sis anys i mig de presó acusat de desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat i lesions lleus pels aldarulls del 19 d'octubre del 2019, el dia que es va conèixer la sentència de l'1-O. Ell mateix ahir va explicar com el van detenir, primer els Mossos d'Esquadra i després la Policia Nacional, entre la Devesa i la Copa, quan "anava sol" i el tracte hostil que va rebre a comissaria. Una situació similar va viure en Robert. Va reconèixer que havia estat molt angoixat entre que va ser detingut el 19 d'octubre del 2019 i va haver de passar per comissaria i el jutjat. En canvi, "quan vaig arribar a la presó, em vaig sentir més tranquil", va admetre, fins i tot per sorpresa seva. Tots dos van estar tancats de manera preventiva 24 dies al Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú). En Robert serà jutjat el 26 de gener del 2022. 

L'acte antirepressiu, presentat per l'advocat Miquel Toll (Alerta Solidària), va voler unir les campanyes en suport als encausats: Pau llibertat, Robert absolució, 21 raons i Carla absolució.  

Durant la jornada hi va haver un vermut, un dinar, concerts i xerrades a El Forn. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada