dijous, 21 d’octubre de 2021

Sindicats de la policia espanyola i la Guàrdia Civil insisteixen en la persecució contra Montse Bassa

Sindicats de la policia espanyola i la Guàrdia Civil insisteixen en la persecució contra Montse Bassa 

Els sindicats JUPOL i JUCIL reclamen que es retiri una intervenció de la diputada del diari de sessions del congrés espanyol  

Uns altres sindicats policials han portat les paraules de Bassa a la Fiscalia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 21/10/2021.- Llegim a VilaWeb que els sindicats JUPOL, de la policia espanyola, i JUCIL, de la Guàrdia Civil, insisteixen en la persecució contra la diputada per ERC Montserrat Bassa, veïnal de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries), després d'haver dit en el ple del Congrés espanyol que els agents de tots dos cossos no són benvinguts a Catalunya. Amb aquesta censura, totes dues organitzacions volen fer desaparèixer les declaracions que els titllaven de salvatges i forces d'ocupació. 

En una carta a la presidenta del Congrés espanyol, Meritxell Batet, ambdós sindicats policials han reclamat que es retirin del diari de sessions les paraules de Bassa. Segons totes dues organitzacions policials, la intervenció de la diputada "atempta contra l'honor, la dignitat i la defensa de la Constitució que fan cada dia milers d'agents". 

El 13 d'octubre passat, JUPOL i JUCIL van exigir al ministre d'Interior del Govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, que es posicionés públicament a favor dels cossos i forces de seguretat de l'Estat espanyol. A més, van qualificar Bassa de "bocamolla i mancada de rigor polític" i van exigir que dimitís. 

Així mateix, un altre sindicat de la policia espanyola, CEP, ha enviat una altra carta a Batet demanat també la retirada de les paraules de Bassa del diari de sessions o l'aplicació de les "mesures d'ordre intern que puguin procedir per a evitar aquesta mena d'ofenses". 

A més, uns altres sindicats policíacs, SUP i SPP, han remès un escrit a la Fiscalia espanyola perquè analitzi si Bassa va cometre un delicte d'injúries i un altre d'odi contra les forces i els cossos de seguretat de l'Estat espanyol. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada