dissabte, 2 d’octubre del 2021

Poc abans de les 7 del matí una dotzena de potents coets s'han sentit per tota la ciutat de Girona en commemoració de la jornada de lluita de l'1 d'octubre de 2017

Poc abans de les 7 del matí una dotzena de potents coets s'han sentit per tota la ciutat de Girona en commemoració de la jornada de lluita de l'1 d'octubre del 2017 

Durant la tarda s'ha fet un gran acte a la Catalunya Nord per reivindicar el seu paper en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 01/10/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que un dia abans de que es realitzi a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona la Primera Conferència Nacional Antirepressiva diversos cartells anònims (però encartellats pels CDR) han recordat la resistència ciutadana a la repressió a diversos punts de la ciutat.  Concretament s'han penjat desenes de cartells amb el lema ' Aquí vam votar. Aquí vam guanyar' a punts de votació de la ciutat de Girona en record de l'1-O. 

D'altra banda poc abans de les 7 del matí una dotzena de potents coets s'han sentit per tota la ciutat de Girona en commemoració de la jornada de lluita de l'1 d'octubre del 2017. 

Segons VilaWeb aquest divendres durant la tarda s'ha fet un gran acte a la Catalunya Nord per reivindicar el seu paper en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes. 

Marcel Vivet participa en l'acte de Figueres 

L'activista Marcel Vivet ha participat en l'acte commemoratiu de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú)."Hem après que no hi ha més opció que continuar lluitant i organitzar-nos per lluitar pels nostres drets al carrer", ha subratllat. Vivet ha conclòs la intervenció remarcant que l'única manera d'avançar és assolint la independència. 

La manifestació de Girona congrega mig miler de persones contra els partits traïdors del Parlament 

Vora mig miler de persones s'han manifestat pels carrers de Girona per reivindicar el mandat de l'1-O. La mobilització, convocada pels CDR, ha començat davant de la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat i sota la pancarta 'Nosaltresvam decidir. Polítics traïdors' han fet un llarg recorregut per diversos barris de la ciutat, que han portat de corcoll la policia. Finalment, la concentració ha arribat a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol. Allà, alguns dels congregats han encès espelmes enmig de Jaume I i han cremat imatges amb els logotips dels cossos policials i les sigles dels partits independentistes, ERC, JxCat i la CUP. També han llençat alguns petards i han cridat consignes contra el cordó policial. 

Centenars de persones han avançat amb pas ferm a Girona 

La manifestació convocada a Girona ha caminat amb pas ferm. Les i els manifestants han avançat pel carrer de Santa Eugènia,després de la lectura d'un manifest davant la seu de la Delegació de la Generalitat a Girona. La pancarta 'Nosaltres vam decidir, polítics traïdors' encapçalava la marxa. 

Petards de festa davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona 

Alguns dels concentrats a Girona llencen petards a la línia policial que protegeix la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. A les 21:20 hores quedaven pocs manifestants. 

Figueres recorda l'aniversari del Primer d'Octubre amb un concert 

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, i el secretari nacional, Biel López, han encapçalat l'acte de Figueres per l'aniversari del referèndum de l'!-O. Hi ha hagut diverses actuacions, entre les quals el grup Ginestà. 

A Arenys de Munt també recorden l'aniversari de l'1-O 

Desenes de veïnes i veïns d'Arenys de Munt (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) també han recorden l'aniversari del Primer d'Octubre amb una concentració davant l'ajuntament d'Arenys de Munt. 

La manifestació de Salt avançava amb pas ferm 

A Salt (Gironès, comtat de Girona) diverses entitats entre les quals Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i CDR han convocat una manifestació que ha camina amb pas ferm pels carrers de la ciutat. 

Actuació de Els Contrabandistes a Illa del Riberal  

Després del parlament d'Elisenda Paluzie, a l'acte d'Illa del Riberal (Riberal de la Tet, la Vall de la Tet, Rosselló, comtat de Rosselló), la població on s'amagaren urnes de l'1-O segon s'ha revelat avui, Els Contrabandistes han tocat el que es va batejar com a himne popular del Primer d'Octubre. 

Paluzie (ANC): "A Illa es van amagar urnes. Hi tornarà a haver tantes Illes i tantes Elnes com calguin". Cuixart (Òmnium): "Fins que no hi hagi perdó, no hi ha negociació". Jordi Gaseni (AMI): "És cosa nostra garantir que hi hagi mostres de sobirania tan importants com el del Primer d'Octubre". Puigdemont (en un discurs enrigestrat): "Des del record emocionat d'aquell Primer d'Octubre, visca Catalunya lliure". Marie Costa, batllessa de Banys d'Arles: "Els espanyols, com els francesos, abans de ser de dretes o d'esquerres són espanyols o francesos".  

Els voluntaris de la Catalunya Nord donen la cara 

Han pujat a l'escenari d'Illa del Riberal un grup de voluntaris nord-catalans que van ser decisius en la celebració del referèndum del Primer d'Octubre. Han sortit amb gorres i ulleres de sol, però un cop dalt fan pública la seva identitat. 

Pere Figueres canta 'Despera't Rosselló' 

Adrià Alsina, membre del secretariat nacional de l'ANC, dóna la benvinguda a l'acte de commemoració del Primer d'Octubre amb una menció especial a un grup de flamencs vinguts des de Waterloo. Tot seguit, dóna pas a Pere Figueres, que canta 'Despera't Rosselló'. 

L'acte a l'Espace La Catalane, a Illa del Riberal, començà a les 17.00h, però ja feia estona que hi ha cues per accedir-hi.  

L'acte ha estat reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes de l'1-O. Alhora també es vol evidenciar que quan el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort és quan la societat civil i les institucions han anat plegades i han treballat amb una mateixa estratègia. 

Cent cinquanta catalans del Nord que varen fer possible el referèndum. 

CDR encartellen els punts de votació de l'1-O a Girona: "Polítics, feu efectiu el resultat a les urnes" 

Els CDR han encartellat els diferents punts de votació de l'1-O a la ciutat de Girona per commemorar el quart aniversari de la celebració del referèndum. Els cartells porten com a lema Aquí vam votar. Aquí vam guanyar, acompanyat de la imatge d'una urna, i s'han penjat en espais com el Col·legi Verd, el pavelló de Santa Eugènia, el Col·legi Eiximenis, el Col·legi Públic Joan Bruguera i diversos centres cívics. 

En un escrit a les xarxes socials, recorden que aquest divendres fa quatre anys d'aquell dia en què vam "guanyar tot defensant les urnes i els vots". "Polítics, feu efectiu el resultat de les urnes i si no sou capaços, sigueu honestos i plegueu! Salut i República!", afirmen a l'escrit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada