divendres, 22 d’octubre del 2021

L’únic regidor d’En Comú l'Escala, Albert Pons, es manifesta favorable al macro parc eòlic marí Tramuntana i aposta per fer sacrificis del territori si es volen energies renovables

L'únic regidor d'En Comú l'Escala, Albert Pons, es manifesta favorable al macro parc eòlic marí Tramuntana i aposta per fer sacrificis del territori si es volen energies renovables 

Compara l'impacte del Tramuntana amb el del fenomen turístic a la Costa Brava 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 22/10/2021.- Per si no n'hi hagués prou per l'actitud de desmarcar-se de la vintena de mocions aprovades per ajuntaments de les comarques gironins l'equip de govern del PSC de l'Ajuntament de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) amb concomitància amb el Govern espanyol, format pel PSOE i Unides Podem, del que depenen l'aprovació o no del macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses, la formació En Comú l'Escala, segons Canal 10 Empordà, creu que el territori ha de fer sacrificis si es vol apostar per les energies renovables.  

El seu portaveu i únic regidor a l'Ajuntament de l'Escala, Albert Pons, explica que no es pot renunciar tant a la lleugera al parc eòlic davant la Badia de Roses. Ho compara amb l'impacte que va suposar el turisme. Una vegada assumit que hi ha d'haver un canvi de model energètic, Pons espera que la gestió de les renovables no acabi a les mans de les energètiques que ara mateix dominen el sector. 

Creu també que vista la problemàtica amb el gas, amb el contracte d'Algèria que s'acaba i la indefinició russa, principals proveïdors de gas, s'ha d'anar cap a la independència energètica. 

El portaveu d'En Comú l'Escala entén la transició energètica com una oportunitat de generar feina en altres sectors que no siguin el turisme, ara mateix sobredimensionat. 

Entre d'altres temes també parlava dels pressupostos i les ordenances municipals que es porten a ple a principis de novembre. Posava algunes condicions per donar-hi suport. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada