dijous, 28 d’octubre del 2021

Localitzen fora de la zona militar de tir una granada de morter dels anys 1980 en una àrea rural d'Espolla



Localitzen fora de la zona militar de tir una granada de morter dels anys 1980 en una àrea rural d'Espolla 

Els Tedax dels Mossos comproven l'estat de l'artefacte explosiu, que no es pot treure de terra perquè hi està enganxat i finalment el detonen al mateix lloc 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) 27/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que el dilluns es van desplaçat els Tedax dels mossos d'esquadra per un re artefacte militar espanyol dels anys 1980. Una granada de morter localitzada a una àrea rural del terme municipal d' Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).  

Des de l'Ajuntament d'Espolla es va avisar als Mossos d'Esquadra que havien localitzat un possible artefacte en una zona rural, on no hi ha cases a prop. 

Els Tedax van confirmar que es tractava d'una granada de morter i van comprovar que no la podien extreure del terreny perquè s'havia quedat enganxada a terra. 

En ser una àrea rural i sense cases pel voltant, un cop supervisades totes les mesures de seguretat i activats els serveis de Bombers i SEM, els Tedax van procedir a la detonació i per tant, destrucció de l'artefacte al lloc sense cap incidència. 

La granada de morter localitzada data dels anys 1980 i per tant, és armament modern. 

La zona d'Espolla i Sant Climent Sescebes, a l'Albera, són sovint zones de maniobres de l'Exèrcit espanyol i anys enrere, les veïnes i els veïns s'havien queixat que algun dels projectils havien anat a parar en zones civils.  

Incendi a la base militar espanyola de Sant Climent Sescebes 

Ahir precisament, com informa Emporda.info, del mateix grup editorial que Diari de Girona, es va produir un incendi a la zona del camp de tir de la base militar espanyola de Sant Climent Sescebes. Com es tractava d'una zona amb projectils, per precaució i seguretat van actuar-hi tres hidroavions i sis dotacions terrestres. Finalment, les flames van afectar vegetació dins del campament militar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada