dijous, 14 d’octubre del 2021

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro obre les activitats de tardor amb unes Jornades de Memòria Històrica

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro obre les activitats de tardor amb unes Jornades de Memòria Històrica 

Merescut homenatge als familiars dels represaliats pel franquisme         

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Cristina d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 13/10/2021.- Llegim a la Revista del Baix Empordà que el proper divendres 15 d'octubre l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) encetarà la programació d'Activitats de Tardor amb un cap de setmana centrat en unes Jornades de Memòria Històrica. 

Amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme, el dia 15 d'octubre, l'Arxiu Municipal de Santa Cristina d'Aro ha organitzat tres dies d'actes.  

El programa començarà el mateix divendres 15, a les 7 de la tarda a l'Espai Ridaura, amb la inauguració de l'exposició Vencedors i vençuts del Memorial Democràtic. Tot seguit es presentarà el vuitè llibret de la col·lecció Temes Cristinencs: La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944). La presentació anirà a càrrec de l'autora del llibret, l'escriptora Pilar Francès. L'acte culminarà amb un merescut homenatge als familiars dels represaliats.  

L'assistència a l'acte requereix inscriure's a [https://bit.ly/LlibretFranquisme]. 

El dissabte es donarà continuïtat a les Jornades de Memòria Històrica amb una visita guiada pels llocs la població on va tenir més incidència la repressió franquista. La visita començarà a 2/4 d'11 del matí a la plaça de Catalunya. Dues hores més tard la jornada seguirà al veïnat de Romanyà de la Selva on la cobla La Principal de la Bisbal interpretarà, entre altres, la sardana En Saleta i amics, dedicada a un dels cristinencs represaliats.  

Per assistir a la visita, gratuïta, cal inscriure's prèviament a [https://bit.ly/RutaFranquisme]. 

El tercer dia i últim, el diumenge 17 a les 6 de la tarda, l'Espai Ridaura acollirà la representació de l'obra de teatre Memòria de les oblidades. Una obra de T. Martorell, interpretada per Rosa Andreu i dirigida per J. Pascual.  

L'entrada, 5 euros, cal comprar-la anticipadament a [https://entradas.codetickets.com/entradas/espairidaura]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada