dijous, 14 d’octubre del 2021

Bonaventura Agustí Gabellí

Bonaventura Agustí Gabellí

Bonaventura Agustí Gabellí


El 14 d'octubre de 2018 es va publicar que "el 14 d'octubre de 1898 neix a Tarragona l'anarcosindicalista Bonaventura Agustí Gebellí, conegut com Ventura Agustí". Ara tenim més dades: es deia Bonaventura Agustí Gabellí (el segon llinatge també citat Gebellí) i nascut a Reus (Baix Camp). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 14 d'octubre --oficialment el 16 d'octubre-- de 1898 neix a Reus (Baix Camp) l'anarcosindicalista Bonaventura Agustí Gabellí –el segon llinatge també citat Gebellí–, conegut com Ventura Agustí 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Bonaventura Agustí Gabellí: El 14 d'octubre --oficialment el 16 d'octubre-- de 1898 neix a Reus (Baix Camp) l'anarcosindicalista Bonaventura Agustí Gabellí –el segon llinatge també citat Gebellí–, conegut com Ventura Agustí. El seu pare es deia Isidre Agustí i la seva mar, Paula Gabellí.  

Picapedrer de professió, després d'un temps a Tarragona (Tarragonès), s'establí amb el seu cunyat a Reus buscant feina. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

La seva companya fou Teresa Brió Domènech.  

Bonaventura. Agustí Gabellí va morir el 17 de desembre de 1972 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc (Alta Garrotxa, Occitània). 

Per llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Bonaventura+Agust%C3%AD]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada