dijous, 14 d’octubre del 2021

L’Ajuntament de Perpinyà impedeix a última hora l’obertura de l’institut de la Bressola

L'Ajuntament de Perpinyà impedeix a última hora l'obertura de l'institut de la Bressola 

Paralització de la compra d'un antic convent per a obrir un institut a la ciutat  

La Bressola porta l'Ajuntament als tribunals per haver blocat el projecte 

Mobilització a Perpinyà el dissabte 16 de setembre  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 14/10/2021.- Llegim a VilaWeb que associació d'escoles de la Bressola va anunciar al setembre que obriria el seu primer col·legi liceu de Secundària a Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). Hi havien d'estudiar tres-cents joves i havia de significar un gran pas endavant per a la immersió lingüística a Catalunya Nord. Tanmateix, avui han anunciat que l'Ajuntament de Perpinyà, que no havia posat cap trava fins ara, ha decidit de comprar l'edifici on s'havia de dur a terme aquest projecte, un antic convent que pertany a una comunitat de monges clarisses que es pot reformar i adaptar. La Bressola ja havia fet la paga i senyal de 60.000 euros. 

Els responsables de la Bressola estan sorpresos d'aquest canvi sorprenent del Consistori, just abans de tancar la compra, que ara s'ha paralitzat. En aquests moments a l'escola la Bressola s'hi fan tots els cursos, fins a quinze anys, però mancava un col·legi liceu per a l'educació fins a divuit anys. I això encara és més urgent, tenint en compte que ja tenen una línia d'aquest primer curs de liceu oberta. 

Joan-Sebastià Haydn, president de la Bressola i de la xarxa d'escoles immersives Eskolim, diu que no sap els motius de la decisió del govern municipal, encapçalat per l'extrema dreta de Louis Aliot, però que és ben clar que la decisió és una mala notícia, no sols per a l'escola la Bressola, sinó per al català: "Això és un drama per al país i per a Catalunya Nord." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada