dijous, 28 d’octubre del 2021

La variant de Vilafant ja és a concurs

La variant de Vilafant ja és a concurs 

La Diputació de Girona manté el ritme de la tramitació tot i l'oposició al projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilafant (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 28/10/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que la Diputació de Girona ha tret a concurs els treballs de condicionament d'un tram de la GIP-5129, un projecte que requereix construir un pont sobre el riu Manol. El projecte, que ha generat l'oposició entre les veïnes i els veïns de la zona, que el veuen desproporcionat i afirmen que, de fet, és una variant, es va aprovar en el ple de la Diputació del 15 de juny passat. Els treballs surten a concurs per 2.846.613 euros. L'obertura de pliques es fa avui. 

L'oposició va denunciar fa uns dies que s'havien iniciat ja les expropiacions de terrenys "sense que s'haguessin resolt els recursos presentats".  

Durant la primera quinzena d'octubre, la Diputació de Girona va convocar les persones propietàries de les finques afectades pel projectedel tram de la GIP-5129, una circumstància que va permetre que les persones opositores denunciessin que es mantenia la planificació tot i que, segons el seu parer, hi ha greus deficiències en la tramitació de l'obra i el projecte és, al seu entendre, de necessitat "dubtosa" i provoca un dispendi econòmic "indefensable". 

Creuen que la forma de procedir de la Diputació posa en una situació de màxima inseguretat i indefensió les propietàries i els propietaris, les entitats opositores i la part de la ciutadania que han interposat un recurs potestatiu de reposició contra el projecte i un altre recurs contra l'exposició pública de béns i drets afectats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada