dijous, 28 d’octubre del 2021

L’Ajuntament i Salvem la Platja de Pals volen construir-hi un museu i no enderrocar els edificis de l’antiga Ràdio Liberty

L'Ajuntament i Salvem la Platja de Pals volen construir-hi un museu i no enderrocar els edificis de l'antiga Ràdio Liberty 

Un llegat històric de la denominada guerra freda entre els EUA i la URSS  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 28/10/2021.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, l'any 1959 van començar les emissions a Ràdio Liberty des de la platja de Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona). Aquesta ràdio nord-americana, finançada per la CIA, tenia com a objectiu fer propaganda anticomunista de cara a la URSS i l'Est d'Europa. 

Ràdio Capital informa que Antoni Bernabé, llavors un jove de Pals, veia les antenes cada dia durant la seva infància, fet que el marcà. Ja d'adult, tenia Ràdio Liberty tant present que es va fixar com a objectiu entrar a treballar-hi. I ho va fer fins al moment de la seva aturada, l'any 2001, quan ja no existia la URSS. Cinc anys després, es va decidir finalment enderrocar les antenes de la platja de Pals. Per a l'Antoni i la resta de treballadors va ser un moment molt emotiu. 

Aleshores, ell va decidir fer un recopilatori personal de fotografies i artefactes de les instal·lacions de Ràdio Liberty. Anys després, això s'ha convertit en un petit museu virtual a Internet i personal de l'Antoni. 

Ràdio Liberty no ha estat només les antenes. Els edificis que allotjaven tots els equips tècnics també en formen part. I en l'actualitat, hi ha certs dubtes sobre quin futur s'ha de seguir amb aquestes instal·lacions de 1959. L'Ajuntament i Salvem la Platja de Pals volen construir-hi un museu i no enderrocar els edificis de l'antiga Ràdio Liberty. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada