dimarts, 5 d’octubre del 2021

La Regió Sanitària de Girona registra un 70% menys de persones ingressades i casos crítics en un mes

La Regió Sanitària de Girona registra un 70% menys de persones ingressades i casos crítics en un mes: a principis de setembre hi havia 117 persones ingressades i 28 casos crítics, ara n'hi ha 47 i 8 respectivament  

El cap de l'UCI del Trueta afirma que les altes cada vegada superen més els ingressos a Urgències 

Les poblacions de les comarques gironines amb l'índex de risc de rebrot més elevat, entre altres, són Llagostera (388), Santa Coloma de Farners (306), Olot (274), Salt (243), Sant Joan les Fonts (207), Puigcerdà (176), Roses (158), Campdevànol (151), Girona (117), Banyoles (109) i Palafrugell (107) 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 05/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que després del pic de crítics d'aquesta cinquena onada de covid-19, que es va registrar el 2 d'agost amb un total de 68 persones ingressades a les UCI de la Regió Sanitària de Girona, la pressió assistencial va començar a davallar progressivament fins que, dos mesos després, ja n'hi ha menys de deu persones. En el cas del total de persones hospitalitzades, s'ha produït una situació similar i s'ha seguit una evolució paral·lela, ja que s'ha passat de 192 persones pacients amb covid-19 a 47. D'aquesta manera, els hospitals de la regió sanitària s'han anat buidant de pacients amb coronavirus-19 i al llarg del mes de setembre la baixada s'ha pronunciat, a mesura que la cinquena onada s'anava acostant al final.  

En un mes, la pressió assistencial ha baixat un 70% aproximadament i s'ha passat de 117 persones ingressades i 28 casos crítics a 47 i 8 respectivament. Una de les millors notícies és que hi ha menys de deu casos crítics, tenint en compte que solen ser persones pacients d'hospitalització de llarga durada. La dada s'aproxima a la més baixa d'aquest any, que es va registrar a principis de juliol. 

D'aquesta millora, també n'ha fet ressò el cap de l'UCI de l'Hospital Trueta i del Santa Caterina, Josep Maria Sirvent, a Twitter, on ha fet una piulada destacant que «cada cop surten més pacients covid-19 de l'hospital cap a casa curats que els que entren a urgències malalts». D'altra banda, també alerta que «quan això sigui a l'inrevés, haurà començat una altra onada hospitalària». 

Dades estancades 

De moment, però, tot sembla indicar que no succeirà almenys a curt termini, ja que la majoria de dades epidemiològiques estan estancades des de fa setmanes. En el cas de la Regió Sanitària de Girona, l'únic indicador que puja és la transmissió del contagi (Rt), que cada vegada està més a prop d'1, màxim recomanat per mantenir la pandèmia controlada. De totes maneres, aquest augment no està repercutint en més contagis i, per tant, en més pressió assistencial. La pressió als centres d'atenció primària també està baixant i els està alliberant d'activitat covid-19 tenint en compte que estan unificant la vacunació des del tancament dels punts massius. 

Experts del grup de biologia computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya també va constatar aquest estancament, la setmana passada, i la davallada de pressió assistencial. També va recordar que la majoria de persones pacients ingressades de menys de 70 anys no estan vacunades. 

Respecte a la resta de dades actualitzades ahir, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va notificar 49 nous casos, un 53% més que el dia anterior i cap defunció. Malgrat el creixement de la transmissió del contagi, el risc de rebrot segueix baixant lentament. Ahir l'índex era de 71 punts i se situa dins el nivell «moderat». La positivitat de les proves continua per sota del 3% i la mitjana d'edat dels nous contagis és de 32 anys, fet que confirma que els contagis més recents es continuen produint entre la gent més jove. 

Aquí es pot seguir dia a dia, municipi a municipi:  

[https://www.ccma.cat/324/coronavirus/risc-municipis/] 

Les poblacions de les comarques gironines amb l'índex de risc de rebrot més elevat, entre altres, són Llagostera (388), Santa Coloma de Farners (306), Olot (274), Salt (243), Sant Joan les Fonts (207), Puigcerdà (176), Roses (158), Campdevànol (151), Girona (117), Banyoles (109) i Palafrugell (107).  

També amb risc, entre altres, Lloret de Mar (74), l'Escala i Empúries (73), Tossa de Mar (68), Figueres (56). Castelló d'Empúries (43), la Bisbal d'Empordà (37), Verges (25), Celrà (24), Sant Pere Pescador (21), Maçanet de la Selva (19), Vilablareix (15), Palamós i Vila-romà (10) i Sant Feliu de Guíxols (8).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada