dijous, 7 d’octubre del 2021

José Ramón García

Necrològica de José Ramón García apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" de l'11 de gener de 1970

Necrològica de José Ramón García apareguda en el periòdic tolosà Espoir de l'11 de gener de 1970


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 7 d'octubre de 1892 neix a Pontones (Sierra de Segura, Jaén) l'anarcosindicalista José Ramón García 

En 1936 prengué part en l'organització de combois de queviures i en les col·lectes de diners per als milicians anarcosindicalistes 

En 1939, després del triomf militar franquista, i durant tota la  Guerra Mundial, participà en el suport als refugiats internats als camps de concentració d'El Barcarès i de Sant Cebrià del Rosselló 

José Ramón García: El 7 d'octubre de 1892 neix a Pontones (Sierra de Segura, Jaén, Andalusia) l'anarcosindicalista José Ramón García. El seu pare es deia Antonio Ramón i la seva mare, Victoria García.  

En 1922 emigrà a Occitània i s'instal·là a La Bastida de Roairós (Tarn, Occitània).  

Va ser a Occitània on entrà en contacte amb les idees anarquistes.  

Durant el procés revolucionari col·lectivista autogestionari de l'estiu de 1936 prengué part en l'organització de combois de queviures i en les col·lectes de diners per als milicians anarcosindicalistes.  

En 1939, després del triomf militar franquista, i durant tota la Segona Guerra Mundial interimperialista, participà en el suport als refugiats  internats als camps de concentració d'El Barcarès (Costa Salanquesa, la Salanca, Vall de l'Aglí, Rosselló) i de Sant Cebrià del Rosselló (Plana del Rosselló, Rosselló).  

Durant l'Ocupació alemanya albergà al seu domicili nombrosos companys en dificultats.  

A partir de 1945 milità en la Federació Local de La Bastida de Roairós de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT). La companya fou Amparo Franco.  

José Ramón García va morir 29 d'octubre --algunes fonts citen erròniament el 30 d'octubre-- de 1969 al seu domicili de La Bastida de Roairós. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada