divendres, 1 d’octubre del 2021

Elements homòfobs al botellon de la Devesa

Pla mitjà d'una de les papereres a la zona del «botellon» a la Devesa de Girona

Elements homòfobs al botellon de la Devesa 

Investiguen una agressió homòfoba en un botellon a la Devesa de Girona. Els Mossos tenen identificats els joves i busquen l'agressor que l'ha colpejat. El botellon d'aquesta matinada ha concentrat entre un miler i dos mil de joves que estaven de festa, bevien i tenien la música alta i com passa darrerament, els joves no porten mascareta ni respecten cap tipus de distància malgrat la situació de la pandèmia del coronavirus-19 

Els Mossos detenen el presumpte autor de l'agressió homòfoba a Girona 

La víctima de l'agressió homòfoba a Girona: "No m'espanta. No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune" 

L'Ajuntament de Navarcles condemna l'agressió homòfoba patida per un veí del municipi a la Devesa de Girona. El consistori ha convocat per aquest vespre una concentració de rebuig als fets 

L'alcaldessa de Girona condemna l'agressió homòfoba a la Devesa i anuncia que l'Ajuntament exercirà l'acusació popular. Madrenas, que aquest matí ha parlat amb la víctima, agraeix la seva actitud «valenta i determinada» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 01/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que els Mossos d'Esquadra investiguen una presumpta agressió homòfoba durant un  botellon a la Devesa de Girona. L'afectat, Bernat Bernabeu, ja ha presentat la denúncia aquest matí a la comissaria dels Mossos de Girona, tal com ell mateix acaba d'informar a través de les xarxes socials. El noi, que seria estudiant de la Universitat de Girona, segons l'Agència Catalana de Notícies, durant la nit ha estat atès a l'Hospital Josep Trueta i presentava lesions lleus al cap. 

L'agressió homòfoba, com ha avançat mitjà digital El Caso i ha confirmat al Diari de Girona, s'ha produït quan se celebrava el botellon pels volts de quarts de tres de la matinada. 

Un grup de quatre homes han envoltat al jove --que també anava amb un petit grup de més persones-- a la zona de la plaça de les Botxes i l'han increpat presumptament per ser homosexual preguntant-li si era "maricon". Un d'ells, però l'ha colpejat i li ha clavat puntades de peu i de puny, sobretot al cap. 

Diversos testimonis han alertat els Mossos i una patrulla que era per la zona ha atès la víctima. 

A més, testimonis i policia han vist fugir al presumpte autor de l'agressió i la resta del grup que s'han camuflat entre més d'un miler  joves que hi havia aquell moment --xifra que inicialment era de 500 joves i que s'ha incrementat amb el pas del temps--, cap a les dues de la matinada, segons els Mossos-. Els han intentat localitzar --la policia ja els té identificats-- per la zona durant la matinada, però de moment no els ha trobat. Els Mossos ja ha rebut la denúncia per acabar d'aclarir el què ha succeït i en cas de confirmar-se que és un cas d'homofòbia, estaríem davant d'un delicte d'odi. 

Botellons a la Devesa 

Es tracta del segon macro botellon que viu la Devesa, però segons fonts policials, també se n'han produït les nits de divendres i dissabte passat, però sense incidents.  

El d'aquesta matinada ha concentrat entre un miler i dos mil de joves que estaven de festa, bevien i tenien la música alta i com passa darrerament, els joves no porten mascareta ni respecten cap tipus de distància malgrat la situació de la pandèmia del coronavirus-19. En el primer botellon detectat s'hi van concentrar més de 3.000 joves. La celebració d'aquest botellon va generar reaccions tant de l'equip de govern de l'Ajuntament com dels grups municipals a l'oposició. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas va assegurar que no va tenir «actituds incíviques ni delinqüencials». 

Els Mossos detenen el presumpte autor de l'agressió homòfoba a la Devesa de Girona 

Segons el Diari de Girona, els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 23 anys i veí de Salt (Gironès, comtat de Girona) com a presumpte autor de l'agressió homòfoba que ha tingut lloc la passada nit durant el botellon a la Devesa. El detingut, a qui li consenten nombrosos antecedents, passarà pròximament a disposició judicial per declarar. Se l'acusa d'un delicte d'odi en l'àmbit LGTBI+ i un delicte lleu de lesions. 

Els fets van tenir lloc durant la matinada de dijous a la plaça de les Botxes, al parc de la Devesa. La víctima, un noi de 20 anys que es trobava al botellon, va rebre diversos cops de puny i puntades de peu després de ser preguntat sobre la seva condició sexual. 

La denúncia de la víctima i la informació facilitada pels testimonis ha estat fonamental per a la investigació, que ha culminat amb la detenció. 

La víctima de l'agressió homòfoba a Girona: "No m'espanta. No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune" 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la víctima de l'agressió homòfoba a la Devesa de Girona, Bernat Bernabeu, ha assegurat a l'agència que no té por i que continuarà sortint de festa. "No m'espanta", ha subratllat. El jove, de 20 anys, ha denunciat els fets als Mossos. "No podem fer res més que denunciar per evitar que quedi impune", ha afegit. Els fets s'han produït aquesta matinada, a la plaça de les Botxes. Dos joves s'han acostat a la víctima i li han preguntat si era "maricon". El jove els ha contestat que era homosexual, i un d'ells li ha clavat diversos cops de puny al cap. El jove ha quedat inconscient i ha hagut de ser atès a l'Hospital Josep Trueta. "Una infermera del centre m'ha dit que m'hauria estalviat un problema si hagués dit que no era gai", lamenta. 

Un conegut de Bernabeu també va resultar ferit quan va intentar socorre'l 

Bernabeu ha explicat que estava amb un grup d'amics fora del botellon, quan de cop dues persones d'un grup de cinc se li van acostar. Un d'ells va ser qui el va agredir fins que va quedar inconscient. Un conegut de Bernabeu també va resultar ferit quan va intentar socorre'l. 

"En el moment de l'agressió hi havia molt bon ambient i nosaltres estàvem allà sense molestar ningú", ha assegurat. En aquest sentit, subratlla que no es va produir cap baralla prèvia a l'agressió. 

Aquesta és la primera vegada que Bernabeu pateix una agressió homòfoba, però reconeix que li preocupa "moltíssim" el fet que, darrerament, s'hagin disparat. "No podem fer res més que denunciar perquè no quedi impune", subratlla. 

L'Ajuntament de Navarcles condemna l'agressió homòfoba patida per un veí del municipi a la Devesa de Girona 

L'Agència Catalana de Notícies informa que l'Ajuntament de Navarcles (Pla de Bages, Bages, comtat de Manresa) ha emès un comunicat per condemnar l'agressió homòfoba que ha patit un veí del municipi, la passada nit, a la Devesa de Girona. La víctima, nascuda al municipi tot i que actualment resideix a Manresa (Bages, comtat de Manresa), ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que dos joves li han clavat diversos cops de puny després que li preguntessin si era "maricon " i els hi respongués que era homosexual. "Donem tot el suport a la persona agredida", diu el consistori en el text. Per aquest motiu han convocat una concentració, a les vuit del vespre a la plaça de l'ajuntament, per rebutjar "qualsevol agressió per motius de gènere i orientació sexual" i condemnar "els actes d'odi i els seus perpetradors". "Som diversos, som plurals i tots i totes som vàlides", apunten. 

A causa de l'agressió a cops, el jove, de 20 anys, ha quedat inconscient i ha hagut de ser atès a l'Hospital Josep Trueta. També ha denunciat els fets als Mossos. "No podem fer res més que denunciar per evitar que quedi impune", ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies. 

L'alcaldessa de Girona condemna l'agressió homòfoba a la Devesa i anuncia que l'Ajuntament exercirà l'acusació popular 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha condemnat l'agressió homòfoba que aquesta matinada ha patit un jove a la Devesa i ha anunciat que l'Ajuntament exercirà l'acusació popular.  

L'alcaldessa ha dit que en cap cas la ciutat «tolerarà aquesta mena d'agressions» i ja ha anunciat que des del Consistori s'actuarà «amb tota la contundència de què siguem capaços».  

Madrenas, que ha parlat amb la víctima per telèfon, diu que el jove està «bé i fort» i n'ha agraït la seva actitud «valenta i determinada» a l'hora de denunciar l'agressor, a qui la policia la detingut.  

En relació amb el botellon a la Devesa, l'alcaldessa ha fet una crida als joves perquè actuïn «amb civisme», perquè el parc ha quedat altra vegada «molt brut». 

L'agressió homòfoba a la Devesa ha passat cap a dos quarts de tres de la matinada. Aleshores, al parc hi havia uns 1.500 joves que estaven fent botellon. L'agressió ha tingut lloc a la zona de la plaça de les Botxes, ja fora de la zona on hi havia la concentració. La víctima, un jove estudiant, marxava cap a casa quan un grup d'entre quatre o cinc nois l'han envoltat. Ha estat un d'ells qui l'ha agredit, donant-li cops de puny i puntades de peu. El jove ha hagut de ser atès a l'Hospital Josep Trueta, tot i que no ha necessitat ingressar. Aquest matí, ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. La policia buscava l'agressor, que identificat ha estat detingut aquesta tarda. De fet, aquesta matinada ja han intentat detenir-lo in situ, però el jove s'ha amagat entre el grup que estava fent botellon al parc. 

L'alcaldessa de Girona, que aquest matí ha parlat amb la víctima, ha dit que el jove està «bé i fort» després d'haver viscut «una situació molt difícil». Madrenas ha agraït la «valentia i determinació» del noi i ja li ha fet saber que, de cap manera, la ciutat tolerarà aquesta mena d'agressions. «Girona està al seu costat al 100% i actuarem amb tota la contundència de què siguem capaços; per això, he decidit que l'Ajuntament exercirà d'acusació popular», ha dit Madrenas. L'alcaldessa ha subratllat que Girona és una ciutat «oberta, igualitària i que respecta els drets de tothom».  

Aquest migdia, l'Observatori contra l'homofòbia també ha condemnat l'agressió homòfoba a través de twitter. «Ja portem deu incidències a comarques gironines durant el 2021, un 40% més que en tot l'any passat», ha piulat l'observatori. «Registrem incidència, activem protocols i restem a disposició de la víctima», ha afegit. 

Crida al civisme 

Pel que fa al botellon d'aquesta matinada a la Devesa, l'alcaldessa ha dit que el nombre de joves que hi han pres part «s'ha reduït substancialment» en relació amb la setmana passada. Aleshores van ser-ne 3.000, i aquesta matinada la xifra, segons ha precisat Madrenas, voltava els 1.500. «Em veig obligada a fer una crida al civisme, perquè tot ha quedat molt brut, i el jovent ha de tenir clar que aquestes actituds s'han d'emprendre sense perjudicar la ciutadania en el seu conjunt», ha afirmat l'alcaldessa. Madrenas, de fet, ha recordat que ja hi ha col·lectius de joves de la ciutat que també demanen el mateix. «Em sumo a aquesta crida que fan tant entitats com agrupacions perquè s'actuï amb civisme», ha dit. 

Per últim, l'alcaldessa també s'ha referit a les Fires de Sant Narcís, que se celebraran a finals de mes. Madrenas ha dit que l'Ajuntament ha previst «tots els escenaris», en referència a les restriccions per la pandèmia, i que allò que no es farà, per tant, és «improvisar». «Però ara per ara seria irresponsable per part meva aventurar res», ha dit. L'alcaldessa, però, sí que ha volgut deixar clar que volen que hi hagi barraques. «Són importants per a les entitats de la ciutat i les volem preservar; sabem que és un any difícil, però trobarem la fórmula més adequada i estem preparats per a tots els estadis que dicti el Procicat», ha conclòs. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 119.85 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 53 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 114 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 98.18 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.22 (l'epidèmia creix si és superior a 1).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada