divendres, 15 d’octubre de 2021

El grup municipal d’ERC denuncia que l'Ajuntament de Escala, governat pel PSC, no ha bonificat l'ocupació de via pública malgrat la pandèmia

El grup municipal d'ERC denuncia que l'Ajuntament de Escala, governat pel PSC, no ha bonificat l'ocupació de via pública malgrat la pandèmia 

Del grup d'ERC s'acusa l'equip de govern municipal de mentir 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 15/10/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que els comerços i bars i restaurants de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) han rebut aquesta setmana les cartes de liquidació de la taxa d'ocupació de via pública d'aquest any reclamant la liquidació del 100% de l'impost, sense ni rebre un euro en bonificacions. 

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s'ha insistit durant tot aquest any en la necessitat de tenir en compte les circumstàncies excepcionals que han viscut, sobretot, els establiments de restauració; amb confinaments perimetrals, restriccions d'aforament, d'horaris, de limitació de grups... així com també les botigues de zones turístiques, com per exemple les del passeig de Riells, que han hagut de tancar les seves portes durant tot l'estiu a les 22:00h en comptes de a les 24;00h, un horari que ha reduït els ingressos. "Ja abans de l'estiu vam advertir que calia anunciar amb temps quin seria el tracte que es faria a tots els establiments que paguen OVP per aquest any i vam demanar que es mantinguessin les bonificacions de l'any passat" ha dit la portaveu d'ERC a l'Ajuntament Etna Estrems. 

Tal com han fet la majoria de municipis de la comarca, entre ells Figueres, Castelló d'Empúries, Roses i Llançà, el grup municipal d'ERC entén que calia mostrar empatia amb la situació de l'economia local i fer costat a tots aquells negocis que, malgrat l'any i mig llarg de pandèmia de covid-19, han continuat la seva activitat donant vida al municipi. "Liquidar el 100% de l'impost d'ocupació de via pública al·legant que 'l'estiu ha estat molt bo' és no conèixer gens la realitat econòmica de les empreses del poble", ha manifestat Estrems. Aquest 2021 i el final de 2020 s'ha viscut entre restriccions diverses que, per molt que s'hagi treballat durant l'estiu, no compensen ni de llarg els esforços econòmics del sector que en molts casos va contraure deute per tirar endavant l'activitat. 

"Tants anys de govern socialista han allunyat molt les decisions polítiques de la realitat del carrer. Sembla impossible que hi hagi tan poca distància física entre la plaça de l'ajuntament i la platja de les Barques, per exemple, i hi hagi tantíssima distància emocional", afegeix la portaveu del grup municipal d'ERC. "El govern, un cop més, fa política tancat en un despatx, entre quatre parets i aïllat de la realitat, sense ni tan sols, mirar per la finestra". 

En el ple de l'Ajuntament del passat 4 d'octubre, a més, el grup d'ERC  va demanar al govern municipal quina decisió havia pres sobre el tema de l'ocupació de via pública i la regidora de Turisme va dir que encara no havien pres cap decisió. El mateix dia 6 d'octubre alguns restaurants rebien les cartes de pagament amb el 100% de l'import a pagar, "demostrant que el govern no va dir la veritat a l'oposició en aquell ple i que la decisió no només estava presa, sinó que estava fins i tot executada", han reblat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada