dissabte, 16 d’octubre del 2021

Atac al local de la CUP de la Bisbal amb pintura i foc

Atac incendiari unionista nocturn a la Bisbal d'Empordà 

Atac al local de la CUP de la Bisbal amb pintura i foc 

Carles Puig, cap de llista de la CUP a la Bisbal, ha donat més detalls sobre l'atac al local de la formació de l'esquerra independentista 

Per ara se sap que l'atac incendiari s'ha dut a terme durant la matinada del dijous 14 d'octubre, que coincideix amb l'aniversari de l'afusellament franquista de Lluis Companys nen 1940 

Segons la CUP de la Bisbal l'atac incendiari al local "és el feixisme que se sap impune, que el Règim alimenta. Però no passaran" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 16/10/2021.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà la matinada del dijous 14 d'octubre el local de la CUP a la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona), al carrer Santa Maria del Puig, ha estat atacat amb pintura i foc. 

D'una banda, han calat foc a una pancarta que reclama l'amnistia a les persones represaliades i que es troba en un balcó just a sobre del local. Les flames, per sort, no han causat cap dany greu, doncs allà hi viuen veïns. Tanmateix, els elements atacants han llançat pintura marron als aparadors del local, tant a l'aparador cultural on ara hi ha una exposició de ceràmica com a l'entrada. 

Segons Carles Puig, cap de llista de la CUP a la Bisbal d'Empordà, aquest atac incendiari ha sorprès a tothom de la formació ja que des de l'any 2015 que van obrir el local no hi havia hagut mai cap problema, ni tan sols després de l'1-O del 2017, que és fins a dia d'avui el moment de major polarització política al territori. Així mateix, Carles Puig afirma que a la ciutat sempre s'ha respirat un ambient fraternal i s'han respectat les maneres de viure i de pensar dels altres. 

L'atac ha estat de matinada i en una zona sense càmeres de seguretat, cosa que dificulta la investigació. Tot i així, la formació agredida ha denunciat els fets davant els Mossos d'Esquadra i estan a l'espera que l'assegurança s'encarregui de pagar la neteja dels vidres. 

Missatge de la CUP de la Bisbal 

En un tweet la CUP de la Bisbal exposa que "aquesta nit han atacat el nostre local amb pintura i han calat foc a la pancarta en favor de les represaliades, posant en perill als veïns. És el feixisme que se sap impune, que el Règim alimenta. Però no passaran." 

Des d'aquesta redacció de Tramuntana Vermella Mail s'ha analitzat la possibilitat que l'atac incendiari unionista de la Bisbal d'Empordà correspongui a ments podrides que hagin volgut celebrar la data del 14 d'octubre, aniversari de l'afusellament franquista del President Lluis Companys en 1940 al castell de Montjuïc, a Barcelona.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada