dijous, 21 d’octubre del 2021

El Govern de la Generalitat prioritzarà els projectes de renovables pactats amb el territori

El Govern de la Generalitat prioritzarà els projectes de renovables pactats amb el territori 

Els promotors han d'oferir una participació del 20% a la població i tenir el "compromís" del 50% de la superfície 

En l'últim any i mig, s'han presentat al Principat de Catalunya prop de 600 projectes d'energies renovables 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 20/10/2021.- El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un nou decret per regular els projectes d'energies renovables. Pretén "minimitzar l'impacte social" dels projectes oferint un paper més actiu de la ciutadania en tot el procés. 

En l'últim any i mig, s'han presentat al Principat de Catalunya prop de 600 projectes d'energies renovables. En cas d'anar endavant, representarien la instal·lació de més de 13 GW, una quantitat que supera tota la potència que hi ha actualment instal·lada a Catalunya. 

L'allau de projectes ha aixecat les protestes del món local i els grups ecologistes. Els promotors, però, tampoc estan del tot contents, perquè han vist com en el primer tràmit es tombaven una cinquena part dels projectes. De fet, només 9 projectes han arribat a informació pública, el primer pas per la seva aprovació. 

Davant de la falta de consens, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha optat per una proposta que vol prioritzar projectes de petits promotors amb suport de propietaris i veïns de les zones on s'instal·len els projectes. 

Així, els promotors hauran de buscar d'entrada la complicitat del territori afectat. D'acord amb el decret que vol impulsar el Govern de la Generalitat, quan presentin un projecte per a la construcció d'un parc solar o eòlic, hauran d'acreditar que compten amb el suport inicial dels propietaris d'almenys el 50% dels terrenys on s'ubicarà la instal·lació. Els promotors també han d'oferir una participació del 20% a la població.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada